Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Händer i Rågsved

Här hittar du information om vad vi tillsammans gör för att Rågsved ska vara både fint och tryggt.

Vi rustar upp gårdarna

Vi gör om två av våra gårdar, på Ervallakroken och Kvistbrogatan 10. Arbetet påbörjades i augusti 2023 och stod klart i början av 2024. Här berättar vi mer om vad som händer.

Varför gör vi om?

I hyresgästenkäten har många av er påpekat att ni vill ha tryggare gårdar och fler platser att umgås på.

Därför gör vi nu om gårdarna så att de blir tryggare och blir platser där alla kan umgås; vuxna och barn, gamla och unga. Det gör vi bland annat med fler sittplatser, bättre belysning och mer växter som är både fina och ätbara (bär och frukt). Vi använder hållbara naturmaterial för en bättre miljö och växterna är pollinerar-vänliga för biologisk mångfald.

Arbetena betyder att det blir stökigt kring din gård under hösten, men vi hoppas att du tycker att det blir desto finare när det är klart.

Vad ska vi göra?

Kvistbrogatan 10, som vi kallar den asiatiska trädgården: Gården blir säkrare med ett skydd mot vägen som ett skydd mot bilarna. Vi sätter upp nya bänkar, bord, papperskorgar, öppen pergola och ny belysning. Barnen får ett leklandskap som bygger på naturen och öppnar mer för fri lek än en vanlig lekplats. Det blir en ny rabatt mot gatan med så kallat inspringsskydd. Vi behåller befintliga träd och tallar och planterar nya växter och bärbuskar och kryddor, som alla kan använda.

Ervallakroken, Medelhavsträdgården: Vi vill göra en välkomnande plats där alla som bor i området kan samlas med fler sittplatser, öppen pergola med bänkar och bord. Ny grillplats med marktegel. Många tycker att platsen känns otrygg på kvällar med en del skadegörelse. Ny belysning ska därför lysa upp gården när det är mörkt. Lekplatsen omges av blommande planteringar med inspiration från Medelhavet, bärbuskar och kryddor.

Skisser
Nedan kan du se skisserna på gårdarna. OBS! Med reservation för ändringar.

När är det klart?

Vi räknar med att arbetet på båda gårdarna håller på till årsskiftet. Det innebär en del trafik och buller. Arbetet pågår mellan 07.00 och 18.00 på vardagar.