Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Nytt öppet fibernät i våra fastigheter

För att förbättra kvalitén och datahastigheten på fibernätet i våra fastigheter uppgraderar nu Zitius, en del av Telia, vårt öppna fibernät. Det betyder att tekniker behöver komma in och byta utrustningen i bredbandsskåpet eller elcentralen i det flesta av våra lägenheter. Arbetet löper under 2022 tills alla 22 000 berörda lägenheter har fått nytt fibernät.

När det är din tur att få nytt nät hemma hos dig hör vi av oss.

Det här bytet ökar standarden och kapacitetet på våra nät och gör det smidigare för dig att beställa högre hastighet på ditt bredband, upp till 1000 Mbit/s.

Besök av tekniker hos nästan alla

För att Telia ska kunna koppla om till det nya nätet behöver alla lägenheter ha rätt teknisk utrustning. Vissa lägenheter har det redan, men de allra flesta lägenheter behöver ny utrustning. Där behöver Telias underleverantör Transtema gå in och uppdatera utrustningen. När alla lägenheter har rätt utrustning kommer Telia att koppla om så att alla hyresgäster får tillgång till det nya öppna nätet.

I god tid innan det är dags för besöket från Telia/Transtema skickar vi brev med bland annat praktisk information om bytet av den tekniska utrustningen och kontaktuppgifter till Transtema. Besöket tar i genomsnitt 15-30 minuter och det är bra om du är hemma då. Om Transtema inte kan komma åt att byta utrustningen i lägenheten kan vi inte garantera att internet fungerar efter att vi uppgraderat till det öppna fibernätet. 

Ingen förändring – om du inte vill 

Ingenting händer med de tjänster du har idag, varken internet eller TV-tjänster. Du behöver inte byta bredbandsleverantör och du får inte högre kostnad. Men om du vill köpa fler eller nya tjänster får du möjlighet att fritt välja i ett brett utbud av TV- och bredbandstjänster i det öppna nätet, som du får tillgång till via zmarket.se. Zmarket är en beställningsportal där du kan köpa bredbandstjänster.

Telia, Zitius, Transtema – varför så många företag? 

Stockholmshem har skrivit ett nytt avtal för öppet fibernät med Zitius, som är en del av Telia. Zitius ansvarar för det öppna fibernätet i alla våra fastigheter, det vill säga de ser till att du har internet hemma hos dig. De ansvarar inte för de tjänster du har eller om du väljer att köpa nya. Du beställer tjänster via zmarket.se och om du har frågor om dina tjänster ska du vända dig till din tjänsteleverantör.

Transtema är en underleverantör till Zitius och Telia. De genomför byten av gammal teknisk utrustning och ersätter den med ny i de lägenheter där det behövs.