Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Bil- & cykelplatser

Behöver du nycklar till cykelrummet? Kontakta kundtjänst.

Då vi inte har någon ledig parkeringsplats i ditt område kan du kontakta Stockholm Parkering

Behöver du handikapplats? Kontakta kundtjänst.

Köregler parkeringsplatser

Kön för lediga parkeringsplatser är till för dig som bor hos Stockholmshem. Varje hushåll kan hyra max en bilplats. Det innebär att du måste säga upp den eller de bilplatser du hyr idag för att kunna hyra en ny.

När Stockholmshem publicerar en ledig parkeringsplats i ditt område kan du se den här på sidan. Alla lediga platser annonseras ut i en vecka. Om du hittar en plats du vill ha anmäler du ditt intresse för platsen.

Av de som anmäler intresse för en specifik parkerings-/garageplats är det den som har längst boendetid från det senaste hyresavtalet som erbjuds platsen i första hand. För att bli erbjuden en bilplats måste du även ha betalt din hyra i tid de senaste sex månaderna.

Den hyresgäst som har längst kötid när tiden för annonsering (en vecka) är slut erbjuds platsen. Om du anmält intresse till fler platser och är nummer ett i kön på alla blir du slumpvis erbjuden en av platserna. När du fått ett erbjudande har du tre dagar på dig att svara. Om du tackar nej eller inte svarar inom tre dagar erbjuds platsen till nästa i kön.

Uppsägningstiden är tre månader. Om du säger upp ditt lägenhetskontrakt upphör även kontraktet på parkeringsplatsen.