Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:
  • Sensor på vägg i lägenhet
    Sensorn monteras på väggen i hallen. Foto: Stockholm Exergi

Sensorer i 22 000 lägenheter – för ett optimalt inomhusklimat

I närmare 22 000 av våra lägenheter sitter det upp en liten dosa som mäter temperatur och luftfuktighet. Med hjälp av dem får du ett jämt och bra inomhusklimat – och vi kan spara energi.

Sensorn är en liten, trådlös och batteridriven dosa som monteras på väggen i hallen. Den skickar data med jämna mellanrum om klimatet i lägenheten till oss på Stockholmshem. Informationen den samlar in hjälper oss att hålla en jämn och bra uppvärmning.

Temperaturen mäts både inomhus och utomhus på olika punkter i huset. Till exempel registrerar systemet väderprognoser och hur huset reagerar när solen lyser på det och kan på så sätt förutse den mängd värme huset behöver för att hålla rätt temperatur.

Vi är uppkopplade mot fastigheten dygnet runt och kan därmed styra byggnadens värme för en jämnare innetemperatur. För att vi ska få rätt data är det viktigt att sensorn inte flyttas eller täcks över. Batteriet har en livstid på omkring tio år och det är Stockholmshem som ansvarar för att byta det när det är dags.

På sikt kommer sensorerna hjälpa oss minska energianvändningen, och därmed vår klimatpåverkan.