Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Om corona

Uppdaterat 1 oktober 2020

Servicebesök i lägenheter

Vi fortsätter att göra vad vi kan för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi bokar tid för alla typer av jobb i din lägenhet under förutsättning att du lägger din nyckel i en servicebox och att ingen är hemma under vårt besök. Väntetiderna för att få ett jobb utfört kan vara lite längre just nu, eftersom vi under en tid inte kunnat göra annat än akuta åtgärder.

Kravet för att vi ska kunna genomföra arbetet är alltså att ingen finns hemma i bostaden under hela den tid som är bokad för besöket, till exempel hela förmiddagen eller hela eftermiddagen, och att ingen i bostaden för tillfället är sjuk. Om du har bokat en tid och inte lämnat din lägenhet när vi eller vår entreprenör kommer så kan vi inte utföra arbetet. Det gäller även om någon i bostaden insjuknar under tiden arbetet utförs, då måste vi pausa arbetet och återkomma. Det här är för både din och vår säkerhet.

Om du inte vill eller kan lämna din nyckel i servicebox kan vi endast utföra akuta ärenden hos dig.

Är det akut?

Om det finns risk för att person eller huset skadas, till exempel vatten som sprutar, trasiga fönsterrutor, strömlöst kök eller att lägenhetsdörren inte går att stänga, då är det akut. När vi kommer för att utföra ett akut ärende så ber vi dig att hålla ett säkerhetsavstånd på minst två meter, eller om möjligt vara i ett annat rum med stängd dörr under tiden vi är där. 

Vill du anmäla ett ärende rörande din lägenhet är du välkommen att ringa vår kundtjänst på 08-508 39 000. Fel i allmänna utrymmen kan du anmäla på Mina sidor.

Visa lägenhet, flytta in?

Några fysiska visningar av lägenheter gör vi inte. Istället får de sökande se foton av lägenheten, och ritningen. Avflyttningsbesiktningar gör vi fortfarande, men om du är sjuk är det viktigt att du inte är där under tiden. Lämna i så fall din nyckel i nyckelboxen. Under avflyttningsbesiktningen kommer vi att ta de fotografier av lägenheten som bostadssökande får se. Du som säger upp din lägenhet får mer information om hur du kan förbereda lägenheten för besiktning och fotografering. 

Du som ska flytta in i en lägenhet och ska hämta nycklar är välkommen till våra kontor. 

Hur länge ska det vara så här?

Vi vet inte hur länge det här läget kommer gälla. Vi följer de rekommendationer som Stockholms stad ger sina medarbetare, samt det myndigheterna säger. Utifrån det beslutar vi löpande hur vi ska agera.

Tack för din förståelse.

För mer information om corona

Har du frågor om coronaviruset som orsakar covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Click here for information in English 

 

Customer service