Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Om corona

Uppdaterat 12 april 2021

Servicebesök i lägenheter

Vi fortsätter att göra vad vi kan för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi bokar tid för alla typer av jobb i din lägenhet under förutsättning att du lägger din nyckel i en servicebox och att ingen är hemma under vårt besök. 

Kravet för att vi ska kunna genomföra arbetet är alltså att ingen finns hemma i bostaden under besöket, och att ingen i bostaden för tillfället är sjuk. Om du har bokat en tid och inte lämnat din lägenhet när vi eller vår entreprenör kommer så kan vi inte utföra arbetet. Det gäller även om någon i bostaden insjuknar under tiden arbetet utförs, då måste vi pausa arbetet och återkomma. Det här är för både din och vår säkerhet. 

Våra tekniker ringer dig innan de kommer på sin bokade tid för att bekräfta att ingen är hemma. Det är därför viktigt att vi har rätt telefonnummer till dig. 

Stängt på våra kontor och butiker

Med anledning av de nya skärpta rekommendationerna för Stockholm håller vi våra kontor och butiker stängda för besök tillsvidare. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst på 08-508 39 000.

Visa lägenhet, flytta in?

Några fysiska visningar av lägenheter gör vi inte. Istället får de sökande se foton av lägenheten, och ritningen. Vi gör avflyttningsbesiktningar men du kan inte vara i lägenheten under tiden, du får istället lämna din nyckel i serviceboxen. Under besiktningen kommer vi att ta de fotografier av lägenheten som bostadssökande får se. Du som säger upp din lägenhet får mer information om hur du kan förbereda lägenheten för besiktning och fotografering. 

Du som ska flytta in i en lägenhet och ska hämta nycklar är välkommen att hämta dem på något av våra besökskontor. I informationsmaterialet du fick när du skrev kontrakt står på vilket av våra kontor du kan hämta nycklarna. Eftersom kontoren är låsta just nu på grund av pandemin, kan du ringa när du står utanför. Information och telefonnummer står på dörren. Om flera kommer samtidigt, kan du få vänta utanför tills det är din tur.

Hur länge ska det vara så här?

Vi vet inte hur länge det här läget kommer gälla. Vi följer de rekommendationer som Stockholms stad ger sina medarbetare, samt det myndigheterna säger. Utifrån det beslutar vi löpande hur vi ska agera.

Tack för din förståelse.

För mer information om corona

Har du frågor om coronaviruset som orsakar covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Click here for information in English