Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Om corona – förhindra smittspridning

Uppdaterat 22 juni 2020

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning är mycket hög. Vi har alla ett ansvar för att begränsa smittan och för att skydda äldre och andra riskgrupper. Vi på Stockholmshem gör förstås vad vi kan för att bromsa smittspridningen. 

Servicebesök i lägenheter – nu även med nyckel i servicebox

Stockholmshem utför akuta jobb i lägenheter, och från och med den 8 juni gör vi även servicebesök för jobb som inte är akuta. Förutsättningen är att du lägger din nyckel i en servicebox. Kravet för att vi ska kunna genomföra arbetet är att ingen finns hemma i bostaden när arbetete utförs, och att ingen i bostaden är sjuk.

Om du inte vill lämna din nyckel i servicebox kan vi endast utföra akuta ärenden hos dig. Då ber vi dig hålla ett säkerhetsavstånd på två meter, eller om möjligt att du är i ett annat rum när vi är på besök. Vill du anmäla ett ärende är du välkommen att ringa vår kundtjänst på 08-508 39 000.

Fint hemma och tillvalsbeställningar går inte att utföra som myndigheternas rekommendationer ser ut just nu.

Visa lägenhet, flytta in?

Just nu gör vi inte några fysiska visningar av lägenheter. Istället får de sökande se foton av lägenheten, och ritningen. Avflyttningsbesiktningar gör vi fortfarande, men om du är sjuk är det viktigt att du inte är där under tiden. Lämna i så fall din nyckel i nyckelboxen. Under avflyttningsbesiktningen kommer vi att ta de fotografier av lägenheten som bostadssökande får se. Du som säger upp din lägenhet får mer information om hur du kan förbereda lägenheten för besiktning och fotografering. 

Du som ska flytta in i en lägenhet och ska hämta nycklar är välkommen till våra kontor. 

Hur länge ska det vara så här?

Vi vet inte hur länge det här läget kommer gälla. Vi följer de rekommendationer som Stockholms stad ger sina medarbetare, samt det myndigheterna säger. Utifrån det beslutar vi löpande hur vi ska agera.

Tack för din förståelse.

För mer information om corona

Har du frågor om coronaviruset som orsakar covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Click here for information in English 

 

Customer service