Till startsidan på stockholmshem.se
Du är här:

Om corona – förhindra smittspridning

Uppdaterat 25 maj 2020

Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning är mycket hög. Vi har alla ett ansvar för att begränsa smittan och för att skydda äldre och andra riskgrupper. Vi på Stockholmshem gör förstås vad vi kan för att bromsa smittspridningen. 

Endast akuta jobb hemma hos dig

Sedan den 18 mars gör vi bara akuta jobb i lägenheter. För att undvika att sprida smitta gör vi inte besök i lägenheter om det inte är akut. Vi kan alltså inte ta emot en felanmälan som rör något som inte är akut. Och vi tar tillsvidare inte emot spontana besök i våra butiker eller våra kontor. Har du ett akut ärende att anmäla eller behöver prata med oss om något är du välkommen att ringa vår kundtjänst på 08-508 39 000.

Vad är ett akut jobb?

Akut är det om det är risk för skada på människa eller fastigheten. Till exempel om det sprutar vatten, är stopp i toaletten, om vatten kommer upp ur golvbrunnen eller om ett fönster inte går att stänga och riskerar att blåsa sönder.

Kan ditt ärende vänta? Då ber vi dig återkomma vid ett senare tillfälle.

Skriva avtal, visa lägenhet, flytta in?

Just nu gör vi inte några fysiska visningar av lägenheter. Istället får de sökande se foton av lägenheten, och ritningen. Avflyttningsbesiktningar gör vi fortfarande, men om du är sjuk är det viktigt att du inte är där under tiden. Lämna i så fall din nyckel i nyckelboxen. Under avflyttningsbesiktningen kommer vi att ta de fotografier av lägenheten som bostadssökande får se. Du som säger upp din lägenhet får mer information om hur du kan förbereda lägenheten för besiktning och fotografering. 

Istället för att komma till våra kontor och skriva under kontraktet får du som ska teckna avtal med oss signera digitalt med BankId.

Du som ska flytta in i en lägenhet och ska hämta nycklar får göra det på särskilda tider. Du kommer att få besked från oss med vad som gäller.

Hur länge ska det vara så här?

Vi vet inte hur länge det här läget kommer gälla. Vi följer de rekommendationer som Stockholms stad ger sina medarbetare, samt det myndigheterna säger. Utifrån det beslutar vi löpande hur vi ska agera.

Tack för din förståelse.

För mer information om corona

Har du frågor om coronaviruset som orsakar covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

In English: No visits 

To reduce the spread of the coronavirus covid-19 we only handle urgent jobs in apartments and we have closed our showrooms and receptions. Please call 08-508 39 000 for more information or if it's urgent. Thank you for your cooperation.

Click here for information about corona in other languages on 1177.se.

Customer service