Vårfint i era områden

Publicerad

OdlingsskyltNär våren har kommit för att stanna är det äntligen dags att städa bort sand och grus. Och att göra vårfint i buskar och rabatter. Kanske vill du vara med och odla?

Gångvägar och gårdar sopas på våren för att ta bort sand, grus och skräp. Det utförs vanligtvis under april. Om vintern biter sig kvar länge, eller om det varit stora snömängder och sandats rikligt kan det ibland ta något längre tid att sandsopa överallt. Det är vädret som styr.

Stockholms stad ansvarar för sandsopning av gator och vägar.

Om du funderar på att putsa dina fönster är ett tips att vänta med det tills mitten av maj då sandsopningen brukar vara helt klar.

Det som göms i snö kommer upp i tö. Kom ihåg att lösa hundar inte får vistas på gårdarna och var noga med att plocka upp efter din hund.

Vi arbetar för gröna trivsamma gårdar

Växtlighet och naturliga mötesplatser är viktigt för att skapa trivsamma utemiljöer. Vi planterar nytt till vår, sommar och höst. Det går inte att säga exakt när eftersom det beror på olika faktorer, exempelvis vilken temperatur det är.

Om du är intresserad, och rätt förutsättningar finns där du bor, kan du komma överrens med oss om att själv få odla någonstans på gården. Vi ser då tillsammans ut en bra plats för det. Prata med din kundförvaltare eller kontakta Kundtjänst 08-508 39 000 för att lämna en intresseanmälan.

I ett antal år har Stockholmshem haft sommarjobbande ungdomar till hjälp för att skapa ännu grönare gårdar. Varje år har cirka 80 ungdomar jobbat hos oss, varav många med just trädgårdsarbete.

Vi vill att Stockholmshems gårdar ska vara inbjudande och välskötta, helt enkelt ett ställe där du som hyresgäst trivs och vill vistas på. I flera områden genomför vi trygghetsvandringar för att fånga upp synpunkter och förbättringsförslag från er hyresgäster. På så sätt får vi veta vilka platser som känns otrygga och kan arbeta med åtgärder, exempelvis bättre belysning.

Asfalt och grusNedan kan du bland annat läsa mer om säsongsaktuella frågor och om hur sandsopningen fungerar - vad kan du göra för att underlätta?