Nu byggstartar vi studentlägenheter mitt på Södermalm

Publicerad

Foto: Bengt Alm

Nu startar bygget av 27 studentlägenheter vid Rosenlundsparken på Södermalm. Det är en del i stadens satsning att skapa fler bostäder för studenter i attraktiva lägen. Lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning under 2019.

De nya studentlägenheterna är en del i stadens satsning på att bygga 140 000 nya bostäder till 2030 och skapas när vi bygger om en befintlig fastighet på Åsögatan på Södermalm. Lägenheterna är också en del i stadens vision att göra området kring Rosenlundsparken mer levande och innerstadslikt, med nya bostäder, lokaler med entréer i gatuplan och en trivsammare och mer tillgänglig park.

– I en stad som växer är det viktigt att skapa boende för alla och med de nya studentlägenheterna bidrar Stockholmshem till visionen om ett Stockholm för alla där människor vill leva, studera, arbeta och bo, säger Kadir Kasirga (S), styrelseordförande i Stockholmshem.

Det blir 27 mindre lägenheter, främst ettor, i delar av det som tidigare varit hotell i fastigheten. Bostäderna ligger i ett attraktivt läge mitt på söder med närhet till både Södra station med pendeltåg samt tunnelbanans röda linje vid Mariatorget och innerstadsbussar.

Fler studentbostäder på gång

I februari invigdes Stockholmshems studenthus i Årstadal med 172 studentbostäder och byggandet fortsätter i hög takt.

– Vi bygger 75 studentlägenheter i Gröndal och i höst startar bygget av 115 studentlägenheter vid Sockenplan i Enskede. Vi planerar också studentlägenheter i Stadshagen och Mariehäll, säger Stockholmshem vd Anette Sand.

Studentlägenheterna på Södermalm är klara för inflyttning preliminärt våren 2019. Läs mer om våra studentlägenheter här.