Ny hyra för 2018 dröjer

Publicerad

Den lokala hyresförhandlingen för 2018 mellan Stockholmshem och Hyresgästföreningen har inte kommit i mål. Därför går årets förhandling till medling i Hyresmarknadskommittén. Det betyder att vi ännu inte har något besked om din nya hyra och från vilket datum den kommer att gälla.

Den årliga hyresutvecklingen förhandlas mellan Stockholmshem och lokala förhandlingsdelegationer från Hyresgästföreningen region Stockholm. Årets hyresförhandling för hyrorna 2018 har dragit ut på tiden. Förhandlingen har avbrutits och istället går parterna till medling hos Hyresmarknadskommittén.

– Tyvärr har vi inte kommit överens med Hyresgästföreningen om en ny hyra för 2018, säger Linus Johansson, tf vd på Stockholmshem. Förhandlingen går nu till medling och vi hoppas ha mer information till våra hyresgäster inom kort.

Hyresmarknadskommittén består av representanter från Hyresgästföreningen centralt och SABO, branschorganisationen Sveriges Allmännyttiga Bostadsbolag. Kommitténs uppgift är att medla eller besluta när parterna inte själva kommer överens i en hyresförhandling lokalt.

Vilken hyreshöjning det blir för 2018 blir klart senare i vår när Hyresmarknadskommittén genomfört sin medling eller beslut i frågan har fattats.