Se vår legofilm från Annedal2012

Publicerad

Annedal2012

16 – 26 augusti deltog Stockholmshem i boutställningen Annedal2012, ett samarbete mellan Stockholms stad, Sundbybergs stad och byggherrarna i det nya bostadsområdet. Ett tjugotal visningslägenheter visades upp under mässans elva dagar, liksom arkitektur och parkmiljöer, för att ge både inspiration och en känsla för den verkliga boendemiljön.

Legobygget

Boutställningen hade cirka 20 000 besökare och ni som besökte Stockholmshems visningslokal såg säkert legomodellen över våra kvarter. Modellen är skapad av legoarkitekten Gabriel Bremler, som arbetar med att skapa legomodeller över verkliga hus och byggnadsverk. Modellen över kvarteret Skalman och Sparvel innehåller cirka 19 000 bitar, den väger 30 kg och är gjord i skala 1:60. Det betyder att den vanligaste legobiten i modellen (en ”smal tvåa”) som mäter 1x1 cm i bredd och höjd motsvarar en yta på 60x60 cm i verkligheten. 

Här kan du se filmen som visar hur legobygget gick till. (öppnas i ett nytt fönster)

Legofilmen

 

 

Se modellerna hos Stockholmshem

Gabriel har även byggt tre legominiatyrer av våra visningslägenheter från Annedal2012. Under boutställningen kunde man besöka dessa tre lägenheter: ”Fågel, fisk – inte mittemellan” som inreddes av Helen och Elsa Billgren, ”Hemmet som mötesplats” som inreddes av tre formstudenter från Beckmans: Dennis Graben, Amanda Karsberg och Pernilla Köhlberg samt ”Radikalslöjdade två rum och kök” som inreddes av Anders Jakobsen.

Den stora och de tre små legomodellerna kan du nu se på Stockholmshems kontor på Hornsgatan 128. Där finns även Anders Jakobsens egendesignade golvlampa som fanns i visningslägenheten i Annedal.

Radikalslöjdad lampa