Stockholmshems första elbilspool gör det möjligt att köra klimatsmart

Publicerad

Elbilspoolen vid Valla Torg

Den 7 februari startar Valla Torgs elbilspool – en av flera tjänster som Stockholmshem erbjuder för att göra det lättare att leva klimatsmart.

– Vi vill göra det enklare för våra hyresgäster att göra klimatsmarta val. Det ska exempelvis vara lätt att sopsortera och återvinna och vi erbjuder tjänster som cykelpool och laddplats för elbilar. I Valla Torg startar vi nu en elbilspool med två bilar. Poolen är öppen för alla, inte bara för våra hyresgäster, säger hållbarhetsstrateg Åsa Stenmark.

Satsningen ligger i linje med stadens strategi för ett fossilbränslefritt Stockholm till år 2030 och utvecklingen av laddinfrastrukturen.

Den nya elbilspoolen är en del i EU-projektet GrowSmarter, där Stockholm tillsammans med sju andra städer i Europa utvecklar smarta lösningar för hållbart växande städer. Målet är att minska energianvändningen och klimatpåverkan genom att lansera smarta lösningar för energi, infrastruktur och transporter.

– I år kommer vi att lansera flera klimatsmarta tjänster för våra hyresgäster vid Valla Torg. Exempelvis parkeringsplatser med laddstolpe, en pool med eldrivna lastcyklar och ett leveransrum dit varor som beställs på nätet levereras med cykelbud. Redan i höstas öppnade en ny sopsugsanläggning där organiskt avfall sorteras ut och sedan blir till biogas.

Vill du vara med i elbilspoolen? Allt du behöver veta hittar du på moveabout.se.


Valla Torgs elbilspool är ett samarbete mellan Stockholmshem och Move About, och är en del i EU-projektet GrowSmarter.