Stockholmshem söker utemiljösamordnare

Tycker du att det är viktigt med en sund och trygg boendemiljö, att vårt arbete ska ge så liten påverkan på miljön och klimatet som möjligt och att våra hyresgäster ska ha möjlighet att leva hållbart? Då kommer du att trivas hos oss! 

Ditt uppdrag
Som utemiljösamordnare fungerar du som ett stöd till förvaltningen inom ditt specialistområde, utemiljö. Du är ett beställarstöd för inköp och kontrollstöd till våra förvaltningsområden utifrån deras markskötsel- och vinterrenhållningsavtal. Tillsammans med förvaltningen samarbetar du och skapar goda relationer med leverantörer. Du bidrar till god hantering av avhjälpande och långsiktigt planerat underhåll men stöttar också vid mindre inköp och offertgranskningar. Du rapporterar till chefen för Boende & Lokaler stab och du har din placering centralt på Stockholmshem men förväntas regelbundet besöka våra distrikt i Skärholmen och i Skarpnäck.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Stödja förvaltningsområdena i frågor som berör utemiljö samt ständigt verka för att utveckla och utbilda personalen inom förvaltningsområdena.
  • Vara sakkunnig och ta fram underlag, delvis utifrån projekteringsanvisningar, inför upphandlingar av markskötsel- och vinterrenhållningsavtal.
  • I samarbete med entreprenör och egen personal sammanställa beskärningsplaner och handlingsplaner för utemiljö för respektive område samt arbeta för en uppdatering av kartmaterial och annan digital information.
  • Stödja avtalsansvariga med uppföljning av pågående skötselavtal, både vad det gäller utförandekvalitet och affärsmässighet, med syfte att ständigt förbättra leveransen.
  • Förvalta, samordna och administrera förvaltningsövergripande avtal inom utemiljö.  
  • Utöva tillsyn och agera proaktivt för att uppmärksamma, sammanställa och rapportera behov av förbättrings- och underhållsåtgärder inom utemiljöområdet.
  • Vara en kontaktperson mot stadsdelsförvaltningen, trafikkontoret etc. i samarbetsprojekt.
  • Agera som stöd/rådgivare åt kundförvaltare vid kontakt med hyresgästföreningen och boende som är aktiva inom utemiljöfrågor i området.   

Vem är du?
Du har eftergymnasial utbildning som landskapsingenjör eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Vidare har du minst 3 år dokumenterad erfarenhet inom specialistområdet. Erfarenhet av att ha jobbat som markskötselentreprenör eller i förvaltarrollen med utemiljöfrågor är meriterande. Tjänsten kräver även körkort. 

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående samt har intresse, vilja och förmåga att hjälp andra. Du har också förmågan att kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Att skapa goda relationer och samarbeten med andra är en självklarhet för dig och du kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående, tar ansvar för din uppgift och driver processer vidare. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs inom organisationen.

Vi erbjuder dig
Hos Stockholmshem får du spännande och utmanande arbetsuppgifter med stora utvecklingsmöjligheter. Det innebär bland annat utbildning och kompetensutveckling inom branschen och företaget. Hos oss trivs man på jobbet; i medarbetarenkäten inom Stockholm stad har vi genomgående höga resultat och särskilt högt inom ledarskap.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 28 februari men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikaela Pamsjö, chef Boende & Lokaler stab, tel. 08-508 39 718. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Sandra Bergman, HR, tel. 08-508 39 124. Facklig representant för Vision är Lina Åhs tel. 08-508 39 611.

Stockholmshem är Stockholms största bostadsföretag. Hos oss bor drygt 50 000 stockholmare – vilket är lika många som i en mellanstor svensk stad, eller mer än fem procent av stadens alla invånare.

Stockholmshem bildades 1937 och har sedan dess varit en av de största aktörerna i huvudstadens utbyggnad och framväxt. I över 80 år har vi skapat nya bostadskvarter och hem till stockholmarna.