Hammarby sjöstad, Vågdalen

Illustration: ÅWL arkitekter

I utkanten av Hammarby Sjöstad, vid gränsen mot Nacka kommun, utvecklar vi framtida bostäder. Kvarteret Vågdalen 1 byggs i ett växande och modernt område nära natur och service, med välutvecklade kommunikationer till Stockholms centrala delar.

I Kvarteret Vågdalen 1 hittar du det bästa av två världar – här har du både nära till det natursköna Nackareservatet och till Södermalms storstadspuls. I kvarteret finns totalt 113 lägenheter. På källarplan finns parkeringsgarage, cykelförråd, lägenhetsförråd och tvättstuga. Fasaden är i vackert sandfärgat tegel med fönster i vitglaserat tegel som reflekterar solljuset in i huset. Lägenheterna har rymliga balkonger eller uteplatser på markplan. På den södervända innergården finner du en härlig grön oas.

Fritid och kultur
I Nackareservatet finns härliga promenadstigar och jogging- och skidspår. På sommaren kan du ta ett dopp i Sicklasjön och på vintern finns Hammarbybackens slalompister bara ett stenkast bort. Området har ett rikt kulturutbud, med bland annat bibliotek i Luma och en helt ny kultur- och teaterlokal i Lugnet. På Kulturama och Fryshuset bjuds barn och ungdomar in till olika kulturaktiviteter.

Shopping, service och nöjen
Hammarby Sjöstad har levande stadskvarter med mötesplatser och shopping. Du hittar alltifrån restauranger, caféer och mataffärer till skönhetssalonger, träningsanläggningar och frisörer. Dessutom ligger Sickla köpkvarter en kvarts promenad bort.

Flera förskolor och skolor finns i närheten.

Kommunikationer
Tvärbanan stannar utanför dörren. Buss 71, 74 och nattbuss 96 trafikerar området. På sommaren går båttrafik till Nybrokajen och år 2025 ska Hammarby Sjöstads tunnelbanestation stå klar.

Bonnavas nyproduktion
Intill kvarteret Vågdalen bygger Bonnava ett hus med bostadsrätter. Stockholmshems och Bonnavas nya hus får en gemensam gård som utformas för både förskolan och de boende. I området bygger också Stockholm stad en sopsugsanläggning för 3 000 hushåll.

Läs om Bonnavas nyproduktion i området