Södermalm, Rosenlundsparken

Kvarteret Rosenlundsparken på Södermalm har allt det där som ger atmosfär, närhet och trygghet när det gäller innerstadsboende. Kvarteret består av två hus med 9-10 våningar med totalt 129 lägenheter. Kvartershuset med 97 st lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök, samt Parkhuset med 32 st lägenheter 4 rum och kök. Husen är en del av ett kvarter med vackert planerad innergård innehållande lekytor, odlingsmöjligheter och flera gemensamhetsytor. Innergården länkas samman med Rosenlundsparken. I kvarteret är det också klart att det öppnar gym, sushi och frisör.

Byggnaden är en del av ett kvarter med vackert planerad innergård innehållande lekytor, odlingsmöjligheter och flera gemensamhetsytor. Innergården länkas samman med Rosenlundsparken. I källarplan byggs även ett garage med ett 20-tal bilplatser.

Parkens ytor kommer att rustas upp och skapa ett grönt kvarter tillgängligt för alla.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Har du frågor om hur det är att bo i nybyggt? Läs några vanliga Frågor och svar.

Har du intresse av att hyra lokal i Rosenlundsparken till din verksamhet? Läs mer här

Byggarbeten

Byggarbeten i Rosenlundsparken vintern 2018-2019

Det nya stadskvarteret vid Rosenlundsparken växer fram. De närmaste månaderna bygger vi stommar och tak på de nya bostadshusen och i januari påbörjar staden upprustningen av parken.

Planerade arbeten:

 • Nya bostäder: Arbeten pågår med att bygga stommar, tak och fasader samt invändiga arbeten.
 • Nytt torg: Det kommer bli ett nytt torg söder om Bjälbogatan. Torget öppnar när bostäderna är klara.
 • Nya lokalgator: Tideliusgränd och Bjälbogatan kommer att öppnas upp för boende i JMs kvarter i samband med inflyttning.
 • Upprustning av Rosenlundsparken: Arbetena i parken startar i januari.
 • Trappan till kvarteret Linjalen byggs om kommer att vara klar i början av 2019.

Det blir mycket buller från en byggarbetsplats och det kommer bullra från bland annat transporter och när vi gräver. Störande arbeten ska utföras i huvudsak på vardagar mellan kl 07-16 men vi kan behöva arbeta även på kvällar och helger. Mellan kl 22-07 får bullernivåer från arbeten dock inte överstiga 45 decibel.

Läs mer om planerade byggarbeten i Rosenlundsparken

3D-presentation

 I 3D-presentationen av kvarteret Rosenlundparken kan du se hur husen kommer att se ut, och klicka dig runt bland projektets alla lägenheter.

Du kan också se ritningar på alla lägenheter och skriva ut dem.

Observera att kvarteret Rosenlundsparken hyrs ut i två etapper.

Se 3D presentation

 

Husen

Kvarteret Rosenlundsparken består av två hus med 9-10 våningar. Kvartershuset med 97 st lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök, samt Parkhuset med 32 st lägenheter 4 rum och kök. Husen är en del av ett kvarter med vackert planerad innergård innehållande lekytor, odlingsmöjligheter och flera gemensamhetsytor. Innergården länkas samman med Rosenlundsparken.  Kommersiella lokaler i bottenvåningen av huset. Fasaderna är klädda med tegel och i vit puts.

Allmänna utrymmen

Till port och allmänna utrymmen används aptus elektroniska låssystem.

Dörrar till låsta utrymmen som tex tvättstuga är utrustade med fönster.

I husen finns en hiss per trapphus. Postboxar finns i entrehallarna och tidningshållare finns placerade vid respektive lägenhetsdörr.

Sopnedkast för hushållssopor finns på gården och miljörum finns på entreplanet.

Det finns två tvättstugor i gatuplan.

I källaren finns cykelrum samt barnvagns- och rullstolsförråd.

I källarplan byggs även ett garage med ett 20-tal bilplatser.

 

Lägenheterna

Lägenheterna har varierade, ljusa öppna planlösningar med hög kvalitet. Alla lägenheter har rundgång, fönster i två vädersträck och minst en egen balkong. Vissa lägenheter har även burspråk och en fransk balkong. En Några lägenheter har enbart fransk balkong. Lägenheterna är yteffektiva och ljusa med generösa rumssamband och modern utrustningsstandard.

Standard och material

 • Takhöjd: Takhöjden är ca 2,5 meter
 • Golv:  Klinker i badrum. Ekparkett med eklaserade furusocklar i övriga lägenheten.
 • Väggar: Kakel i badrum och ovan bänkskiva i kök, målade väggar i övriga lägenheten.
 • Kök: Släta vita luckor och lådfronter med infällda greppslister, bänkskiva av högtryckslaminat och stänkskydd i vitt blankt kakel. Infälld spishäll, rostfri varmluftsugn, fläkt med täckande skåplucka,kyl och frys (i 2:orna kyl/frys), mikrovågsugn och diskmaskin ingår. Fönsterbänk av natursten.
 • Badrum: Tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning i tak. Badkar eller duschhörna beroende på lägenhetstorlek. Handdukstork, placerad på vägg enligt ritning. Förberett för tvättmaskin och torktumlare i de flesta lägenheterna under bänkskiva, med undantag i några av de mindre lägenheterna p.g.a tillgänglighetsanpassning. Vita överskåp ovan bänkskiva.
 • Balkong/Uteplats/Terass: Balkonger har platta av betong och balkongräcken är av glas. Uteplatser har plattsättning till anslutande grönska. Klädhängare. Eluttag samt belysningsarmatur finns.
 • Förvaring: Garderobsinredning och klädkammare enligt lägenhetsritning. Förråd finns även på källarplan.
 • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang vi telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber.

I den här fastigheten ansvarar Stockholmshem för underhållet i lägenheterna. Det innebär att vi med rimliga mellanrum ska tapetsera, måla om och förnya golven. Även om det inte är dags för underhåll kan du välja att renovera; antingen köpa material och utförande av oss eller göra det själv på ett fackmannamässigt sätt.

Val & Tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med vackra parkettgolv, badkar och helkaklat badrum. För att göra inredningen lite mer personlig har du också möjlighet att göra ett antal val och tillval. 

Några val erbjuds fritt som t ex andra kulörer på stänkskydd och väggar samt om du istället vill en annan kulör på kommoden i badrummet.. Tillval som t ex ett urval av tapeter, induktionshäll och bänkskivor väljs mot en extra kostnad. Tvättmaskin, torktumlare alternativt en kombimaskin erbjuder vi dig att köpa via oss och ha installerat vid inflyttningen.

Som blivande hyresgäst kommer du efter kontraktsskrivningen att bjudas till vår visningslägenhet, ett val- och tillvalsmöte samt ett tillfälle då du får besöka din egna lägenhet. Du får löpande information kring allt som rör  ditt nya boende.

Service

 

Kollektivtrafik Ca 650 meter till t-banans röda linje Mariatorget. Cirka 350 meter till Södra stations pebdeltågsstation. Cirka 100 meter till hållplats bus 57 och 66.

Barnomsorg Förskola med xx avdelningar byggs i huset. Flera grundskolor ligger inom 1 km radie.

Butiker I närområdet finns flera livsmedelsbutiker, pressbyråer och närlivs.Det finns även butiker som säljer inredning, kläder, blommor och mycket mer.

Vårdcentral Åsö vårdcentral samt Ringens vårdcentral.

Apotek Södersjukhuset, ca 400 meter eller Ringens köpcentrum, ca 500 meter

Restaurang I närområdet finns flera cafeer och restauranger.

Bibliotek Medborgarplatsen, ca 600 meter

Kvartershuset

Lägenheterna Kvartershuset

97 lägenheter, 1 - 4 rum och kök i storlekar mellan 46 - 95 kvm. Lägenheterna har varierade, ljusa öppna planlösningar med hög kvalitet. Vissa lägenheter med burspråk och andra med franska balkonger. Lägenheter som vetter mot öster, söder och väster har utvändiga jalusier mot insyn och som solavskärmning vid behov.  

Standard och material

 • Takhöjd: Takhöjden är ca 2,5 meter
 • Golv:  Klinker i badrum. Ekparkett med eklaserade furusocklar i övriga lägenheten.
 • Väggar: Kakel i badrum och ovan bänkskiva i kök, målade väggar i övriga lägenheten.
 • Kök: Släta vita luckor och lådfronter med infällda greppslister, bänkskiva av högtryckslaminat och stänkskydd i vitt blankt kakel. Infälld spishäll, rostfri varmluftsugn, fläkt med täckande skåplucka, kyl och frys (i 2:orna kyl/frys), mikrovågsugn och diskmaskin ingår. Fönsterbänk av natursten.
 • Badrum: Tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning i tak. Badkar eller duschhörna beroende på lägenhetstorlek. Handdukstork, placerad på vägg enligt ritning. Förberett för tvättmaskin och torktumlare i de flesta lägenheterna under bänkskiva, med undantag i några av de mindre lägenheterna p.g.a tillgänglighetsanpassning. Vita överskåp ovan bänkskiva.
 • Balkong/Uteplats/Terass: Balkonger har platta av betong och balkongräcken är av glas. Uteplatser har plattsättning till anslutande grönska. Klädhängare. Eluttag samt belysningsarmatur finns.
 • Förvaring: Garderobsinredning och klädkammare enligt lägenhetsritning. Förråd finns även på källarplan.
 • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang vi telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber.

Huset

Huset är en del av ett kvarter med en vackert planerad innergård, innehållande lekytor, odlingsmöjligheter och gemensamhetsytor. Fasaderna är klädda med tegel och vit puts. I gatuplan finns lokaler och en förskola.

Allmänna utrymmen

 • I husets garage finns plats för 19 bilar.
 • Cykelrum i källaren.
 • Barnvagns- och rullstolsförråd i källaren, ett vid varje trapphus.
 • En hiss per trapphus
 • Postboxar finns i entréhall och tidningshållare vid respektive lägenhetsdörr.
 • Två tvättstugor i gatuplan.
 • Sopnedkast för hushållssopor på gården, miljörum finns på entréplan
 • Lägenhetsförråd i husets källare.
 • Aptus elektroniska låssystem till port och allmänna utrymmen. Dörrar till låsta utrymmen som tex tvättstuga är utrustade med fönster.

Adress

Bjälbogatan nr 4-24

                                           

Parkhuset

Lägenheterna Parkhuset

32 st lägenheter, 4 rum och kök på 98,5 kvadratmeter

Lägenheterna är genomgående med öppna planlösningar och med stora balkonger med stora fönsterdörrar i minst två väderstreck.

Standard och material

 • Takhöjd: Takhöjden är ca 2,6 meter
 • Golv:  Klinker i badrum. Vitlaserad ekparkett i övriga lägenheten.
 • Väggar: Kakel i badrum och ovan bänkskiva i kök, målade väggar i övriga lägenheten.
 • Kök: Släta vita luckor och lådfronter med infällda greppslister, bänkskiva av högtrykckslaminat och stänkskydd i vitt blankt kakel. Infälld spishäll, rostfri varmluftsugn, fläkt med täckande skåplucka, kyl och frys (i 2:orna kyl/frys), mikrovågsugn och diskmaskin ingår. Fönsterbänk av natursten.
 • Badrum: Tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning i tak. Badkar. Handdukstork, placerad på vägg vid badkarets kortsida. Förberett för tvättmaskin och torktumlare under bänkskiva. Vita överskåp ovan bänkskiva.
 • Balkong/Uteplats/Terass: Balkonger har platta av betong och balkongräcken är av glas. Planeringslåda på balkong. Uteplatser har plattsättning till anslutande grönska. Klädhängare. Eluttag samt belysningsarmatur finns.
 • Förvaring: Garderobsinredning och klädkammare enligt lägenhetsritning. Förråd finns även på källarplan.
 • Tv, telefoni och bredband: Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang vi telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber.

Huset

Markvåning med 2 lokaler (gym och restaurang), 8 bostadsvåningar, takvåning med gemensamma terrass och vinterträdgård. Byggnaden är ett lamellhus med hexagonal planform. Det har generösa balkonger på alla sidor med planteringslådor i soliga väderstreck. Fasaderna och undersidan av balkongerna är klädda med trä. Högst upp finns en gemensam takterrass med vinterträdgård. I markplan finns lokaler för restaurang och gym.

Miljö/omgivning

Byggnaden är fristående och omgiven av en torgyta som gränsar mot Rosenlundsparken. I husets bottenvåning finns bl.a lokal för en restaurang med uteservering på torget. I stället för en egen gård finns på byggnadens tak en gemensam takterrass och en vinterträdgård. Mellan entréhallen och bostädernas trapphus finns en korridor som utformats av den brittiske konstnären Isaac Julien. 

Allmänna utrymmen

 • Miljörumet ligger i Kvartershuset och är utformat för antalet boende i bägge fastigheterna och kommer att ha hämtning två gånger per vecka. Fastigheten är ansluten till områdets sopsugsanläggning och har ett rum i entréplan med sopinkast för boende.
 • En hiss per trapphus
 • Postboxar finns i entréhall och tidningshållare vid respektive lägenhetsdörr.
 • 2 tvättstugor med totalt 3 tvättgrupper finns i Kvartershuset
 • 2 st barnvagns och rullstolsrum i husets bottenvåning
 • Lägenhetsförråd i husets källare.
 • Aptus elektroniska låssystem till port och allmänna utrymmen. Dörrar till låsta utrymmen som tex tvättstuga är utrustade med fönster.
 • Garage med 19 platser för Stockholmshems hyresgäster ligger i Kvartershuset.

Adress

Bjälbogatan nr 26-32