Mariehäll, Sämjan

I Brommas stadsdel Mariehäll, angränsande till Sundbybergs kommun, utvecklar vi framtida bostäder. Kvarteret Sämjan 2 byggs i ett växande och modernt område nära till natur och stormarknader. Kommunikationerna till Stockholms centrala delar är välutvecklade.

Kvarteret, med 239 lägenheter i tolv trappuppgångar, byggs vid parken Trollola-skogen. Under kvarteret byggs ett stort och rymligt garage med 196 bilplatser och 10 platser för rörelsehindrade.

Mitt i området, skyddat från trafikbuller, finns lekytor, utemöbler och grönytor. På gården finns ett gemensamt växthus och odlingsbäddar där du kan plantera dina favoritväxter och kryddor. I närområdet finns vackra parker som bjuder in till olika fritidsaktiviteter för stora och små. Ett stenkast från området hittar du Bällstaviken som mynnar ut i Mälaren. Vikens inre del delar Stockholms stad och Sundbybergs kommun.

Tvärbanan och bussar stannar i närheten. Här finns även flygbussar till Arlanda. Från stationen Sundbybergs centrum når du både tunnelbanans blå linje och pendeltåg.

Den öppna planlösningen gör att du kan inreda din lägenhet efter egna visioner och drömmar. Alla lägenheter har med balkong eller uteplats. I projektet Sämjan 2 har vi två olika inredningskoncept, läs mer i vår material- och tillvalsbroschyr som du hittar under ”Fakta om Sämjan 2”.

Har du frågor om hur det är att bo i nybyggt? Läs några vanliga Frågor och svar.

Observera att detaljuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Illustrationerna är utförda av 3D House.

Butiker & service

Här har du nära till både du små och trevliga servicebutiker och stora köpcentrum. På behagligt promenadavstånd finns det stort utbud av livsmedelsbutiker och restauranger. Närmaste matbutik är ICA 250 meter bort, och det är ca 1 km till det moderna köpcentrumet Bromma Blocks som erbjuder allt från högkvalitativa klädbutiker till restauranger.

Lägenheterna

De 239 lägenheterna har ljusa och öppna planlösningar med hög kvalitet. Nästan alla lägenheter har fönster åt två håll och antingen balkong eller uteplats. Femmorna och nästan alla fyror har extra WC. Takhöjden är normalt 2,5 meter. Inredningen har ett svartvitt koncept i kök och badrum som standard, men ett helvitt alternativ kan väljas som fritt val.

Standard och material 

  • Väggar: Kakel i badrum samt ovanför bänkskivan i köket. Målade väggar i övriga lägenheten. Innerväggarna är ej förstärkta.
  • Golv: Klinker på golven i badrummen. Ekparkett med eklaserade furusocklar i övriga lägenheten.
  • Hall: Förberett för kapphylla.
  • Kök: Bänkskåp/högskåp med svarta luckor och lådfronter och väggskåp med vita luckor. Bänkskiva i svart laminat och stänkskydd i vitt kakel. Spis med glaskeramikhäll, kyl och frys i rostfritt samt integrerad mikro och diskmaskin.
  • Badrum: Tvättställ med svart kommod, spegel och belysning i tak. Badkar. Förberett för handdukstork, tvättmaskin (TM) och torktumlare (TT) där utrymme finns. Bänkskiva i svart laminat över förbredd plats för tvättutrustning. Väggskåp med vit lucka.
  • Klädkammare: Hylla, klädstång och klädkrokar.
  • Balkonger: Balkongplatta av betong och pinnräcke av lackerad metall. Eluttag.
  • Uteplatser: Uteplatserna har plattsättning samt anslutande grönska. Skärmar av trä. Pinnräcke av lackerad metall. Eluttag.
  • Fönster: Samtliga fönster är öppningsbara alternativt åtkomliga från balkong/uteplats. Fönsterbänkar av natursten.
  • Teknik: Bredband via fiber där du kan få tjänster för tv, telefoni och internet. Läs mer om tjänsteutbud och annan information om fibernätet  här.

Val & tillval

När du flyttar till en nybyggd lägenhet i kvarteret Sämjan 2 hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med bland annat vackra parkettgolv, helkaklat badrum, mikrovågsugn och diskmaskin. För att skapa en mer personlig stil har du också möjlighet att göra fria val och tillval.

Några fria val erbjuds utan kostnad, som till exempel annan kulör på väggarna. Det finns också olika tillval som väljs mot en extra kostnad. Vi erbjuder dig även att köpa tvättmaskin och torktumlare via oss, och tvättutrustningen är då installerad vid inflyttningen.