Fakta om lägenheten och det nya boendet

Här hittar du frågor och svar angående nyproduktionen och lägenheterna.

 

När bestäms hyran?

Hyran räknas fram för varje lägenhet lagom till bokningsstarten.

Hur kan jag få reda på hur stort varje rum är?

Rumsstorlekarna står på den ritning som du får vid tillvalstillfället.

Vilken takhöjd är det?

Generellt är takhöjden 2,5 meter i våra nybyggda lägenheter. Ibland förekommer andra höjder, t ex högre våningar eller snedtak. Det framkommer på lägenhetsritningen.

Finns det källarförråd?

Förvaring och förråd beskrivs i projektets informationsmaterial som finns vid bokningsstart. Där framgår det t ex om förråd finns i lägenheten, på vinden eller i källaren.

Är det förberett för tvättmaskin och diskmaskin?

Ja, det är förberett. Hyresgästen ansvarar dock själv för borttagning av skåp vid installation av diskmaskin. Tvättmöjligheterna beskrivs i projektets informationsmaterial som finns framme till bokningsstart. På ritningen för varje lägenhet står det om det finns plats för tvättmaskin och torktumlare i bredd alternativt kombimaskin eller tvättpelare.

Ingår balkongens yta in i boytan?

Ytan för balkonger eller uteplatser/terrasser ingår inte i lägenhetens area. Däremot räknas en så kallad loggia in i arean eftersom det är ett uppvärmt rum, som bara har extra mycket fönster.

Finns det förstärkt vägg för upphängning av TV?

Vanligtvis finns det en förstärkt vägg eller en vägg som är särskilt lämplig för vägghängd TV. Detta är då markerat på din lägenhetsritning. 

Kan jag ställa mig i kö till parkering?

Du kan inte ställa dig i kö för en p-plats för nyproduktionen. Om Stockholmshem hyr ut p-platser skickar vi ut en intresseanmälan. Om vi har lagt över uthyrningen till Stockholm Parkering brukar de kunna ta emot föranmälan till vissa projekt. Du kan endast boka parkering när du har flyttat in.