Årstadal - Kvarteret Syllen

Vid tvärbanans hållplats Årstadal bygger vi 357 nya lägenheter i fastigheten Syllen, varav 172 studentlägenheter i Årstadal Studenthus, med inflyttning våren 2018. Norrut är nästa hållplats Liljeholmen med anslutning till tunnelbana och buss. Söderut från Årstadal är nästa stopp Årstaberg med anslutning till pendeltåg. Resan till Gullmarsplan tar tio minuter och från Liljeholmen når du T-centralen på samma tid.

Vid Liljeholmskajen håller en ny stadsdel på att växa fram med promenadavstånd till innerstan. Ett tiotal kvarter med runt 1 500 bostäder är redan nu inflyttade. När området står färdigt kommer det bestå av ca 4 200 bostäder.

En ny kajpromenad vid vattnet sträcker sig bort till Årstabroarna och Årstaskogen. Stadsdelens nya mötesplats Sjövikstorget invigdes sommaren 2009, med vattenkontakt, grönska, uteserveringar och solbryggor ut på Årstavikens vatten.

Området

Årstadal är en trivsam stadsdel som kommer att växa ytterligare under de kommande åren. Matbutik, restauranger och annan service finns i närområdet och utbudet växer hela tiden. Helt nära ligger Årstaviken. En kajpromenad längs vattnet sträcker sig bort till Årstabroarna och Årstaskogen. Den naturliga mötesplats i området är Sjövikstorget med grönska, uteserveringar och solbryggor ut på Årstavikens vatten. Ett tiotal kvarter med runt 1 500 bostäder är redan nu inflyttade. När området står färdigt kommer det bestå av ca 4 200 bostäder.

Kollektivtrafik

Det nya husen byggs cirka 300 meter från tvärbanans station Årstadal. Norrut är nästa hållplats Liljeholmen med anslutning till tunnelbana och buss. Söderut från Årstadal är nästa stopp Årstaberg med anslutning till pendeltåg. Resan till Gullmarsplan tar tio minuter och från Liljeholmen når du T-centralen på samma tid.

Barnomsorg

I Syllen byggs en förskola med 3 avdelningar. I området finns ytterligare flera förskolor.

Service

Caféer, restauranger och matbutiker, frisörer etc finns i närområde. En station bort med tvärbanan finner du Liljeholmstorgets galleria med ett brett utbud av butiker, apotek, bank, vårdcentral och fler restauranger.

Övrigt

Området kommer att färdigställas etappvis och beräknas vara byggarbetsplats till och med hösten 2019.

Gårdsöversikt

Husen

Kvarteret består av tolv delvis sammanbyggda huskroppar som vrider sig som ett pärlband av olikfärgade hus längst med Stuckatörvägen, som är en tvärgata till Förmansvägen.

Bostadshusen har en fasad ut mot gatan består av glaserat tegel i höstfärger som rött, orange, gult och grönt medan fasaden in mot gården är putsadi vitt och grönt. Balkonger mot Södertäljevägen är inglasade och flera har integrerade balkonglådor. Lägenheterna på de nedre våningarna har uteplatser på gården. Några lägenheter i kvarteret Syllen har två balkonger, en mot väst och en mot sydost.

Den fina och lummiga gården är uppdelad i  nivåer med trappor och ramper emellan. Det finns en utsläppsgård för förskolan, planteringar, sittplatser, lekplatser och sopnedkast till sopsug. Till gården kommer man från portiker, trappor eller direkt från gatan vid Golvläggargränd.

I en del av Syllen planeras en samlingslokal - under förutsättning att en lokal hyresgästförening bildas.

I Syllen planeras även en förskola med tre avdelningar.

Gemensamma utrymmen

 • Cykelrum finns på entréplan och i källare
 • Barnvags-rullstolsrum finns på entréplan och på garageplan
 • Källsorteringsrum finns på Golvläggaregränd 10
 • Postboxar finns i entréhall och tidningshållare vid respektive lägenhetsdörr
 • Sopsugsnedskast, 5 st finns på gården
 • Gården kommer att färdigställas etappvis och beräknas vara färdigställd hösten 2019
 • Parkering i garage med platser för 118 bilar och 12 mc. Färdigställs etappvis under hösten 2018 till sommaren 2019. Särskilda platser för funktionshindrade och elbilar kommer också att finnas.

 

Lägenheterna

Syllen har varierade, ljusa planlösningar mellan kök och vardagsrum  och släpper in ljus från fasad till fasad. Alla lägenheter har ytskikt som valts med omsorg av hög kvalitet. Takhöjden är normalt ca 2,6 meter.

Flertalet större lägenheter har fönster åt två håll och samtliga hyreslägenheter har antingen balkong, uteplats eller terrass. På Stuckatörvägen 5, 7, 9, 11 och 13 finns etagelägenheter högst upp. Dessa är försedda med separat utrymningslarm.

Lägenheter mot Södertäljevägen är utrustade med ljudklassade föster och balkongdörrar och har inglasade balkonger.

Standard och material

 • Golv Klinker i badrum, WC och vid entré. Ekparkett med eklaserade furusocklar i övriga lägenheten.
 • Väggar: Helkaklat i badrum, målat med kakel ovanför tvättställ i extra wc. Kakel ovan bänk i kök. Målat i övriga lägenheten med tapet som tillval. 1-2 förstärkta väggar för TV.
 • Kök Vitlackerade skåpsluckor med rundade kanter och bygelbeslag. Kyl/Frys eller Kyl och Frys separat beroende på lägenhetsstorlek.
  Fristående spis med glaskeramikhäll och varmluftsugn. Integrerad spiskåpa. Bänkskivor i grå laminat med rak kantlist. Alla lägenheter har också diskmaskin och mikrovågsugn.
 • Badrum Tvättställ med kommod och spegelskåp i vit laminat med belysning. Badkar med duschvägg som tillval (med undantag för små badrum). I alla lägenheter förbereds för installation av tvättmaskin och torktumlare.Handdukstork finns som tillval.
 • Extra WC Tvättställ och spegelskåp i vit laminat med belysning. Eklaminat som tillval.
 • Balkong/Uteplats Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats eller terass. Balkongräcken av glas. Balkongerna och uteplatserna är utrustade med eluttag, vädringsbeslag samt belysningsarmatur.
 • Förvaring Garderobsinredning och klädkammare enligt lägenhetsritning. Förråd generellt i källaren.Storlek anpassat till lägenhetsstorlek 2-4kvm.
 • Övrigt Fönsterbänkar av kalksten. Säkerhetsdörr. Postbox i entréhall. Elektronisk låssystem till allmänna utrymmen och portar. Gemensam tvättstuga.
 • Tv, telefoni och bredband Tv- telefoni och internettjänster med hög kapacitet levereras via Stockholmshems bredbandsnät. Det innebär att abonnemang via telefonnät eller kabel-tv i tidigare boende inte kan flyttas över till nya lägenheten. Mer information om tjänsteutbud och beställning på våra bredbandssidor. Bredband via fiber
 • Föreningslokal Kommer att finnas tillgänglig för en eventuell hyresgästförening.

Val och tillval (ej studentlägenheter)

Fria val (utan kostnad) och tillval (med kostnad) finns  och som hyresgäst kommer du att bli inbjuden till val- och tillvalsmöte och även till en visningslägenhet.

Materialval lägenheter