Ulvsunda

Barrstigen i Ulvsunda

Ulvsunda ligger ca 6 km väster om Stockholm city. Området har vuxit fram sedan början av 1900-talet och bebyggelsen är varierad, förutom bostäder upptar ett industriområde en del av området. Den äldsta bostadsbebyggelsen består av villor och egnahem och den nyare bebyggelsen främst av flerfamiljshus. Området har anor från 1000-, 1300- och 1600-talen i såväl runor som i det mer kända Ulvsunda slott.

Stockholmshem i Ulvsunda

Av totalt drygt 1 200 bostäder i Ulvsunda äger och förvaltar Stockholmshem 84 lägenheter. Lägenheterna är belägna på nordöstra sidan om Drottningsholmsvägen i med tunnelbanestationen Abrahamsberg på bara några minuters avstånd.

Närservice, skola och fritid

Närmaste tunnelbanestation är Abrahamsberg och här finns även livsmedelsbutik och ett antal närbutiker och matställen. Vid Brommaplan ett stopp norrut med tunnelbanan, finns ytterligare ett något större serviceutbud. 2010 öppnade även stora shoppinggallerian Bromma Blocks vid Bromma Flygplats. 

I området finns flera för- och grundskolor och närmaste gymnasium finns i närliggande Blackeberg. 

Närbelägna Ulvsundasjön och Lillsjön bjuder på till trevliga grönområden och promenadstigar, bl a finns här också Johannelunds koloniområde.

Kommunikationer

På 17 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje från Abrahamsberg in till city. År 2013 ska, enligt tidplan, tvärbanans förlängning vara utbyggd och då trafikera mellan Alvik och Sundbyberg. På den linjen kommer det att finnas en hållplats i Johannelund. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Ulvsunda

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Ulvsunda

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Bromma stadsdelsförvaltning: