Solhem

Solhems hagväg i Solhem

Solhem ligger ca 12 km nordväst om Stockholm intill Spånga station. Området började bebyggas med villor i början av 1900-talet. På 1930-talet byggdes ett stadsdelscentrum kring Spånga station med låga hyreshus med butiker i bottenplan och bebyggelsen blev då mer varierad. På 1960-talet byggdes moderna villor, radhus och flerfamiljshus i funktionalistisk stil. Lägenheterna som uppfördes var framförallt i storlekarna två respektive tre rum och kök.

Stockholmshem i Solhem

Av drygt 3 000 bostäder i Solhem äger och förvaltar Stockholmshem knappt 100 lägenheter.

Närservice, skola och fritid

I Spånga centrum finns ett stort utbud av service. Här finns livsmedelsaffärer, butiker, apotek, bibliotek, frisörer, caféer och restauranger. I  närliggande Vällingby finns en stor shoppinggalleria och även i Tensta finns ett serviceutbud.

I Solhem finns flera för- och grundskolor samt Spånga gymnasium och norr om Tensta ligger Grimstafältet.

Kommunikationer

Från Spånga station går pendeltåg som på 13 minuter tar dig in till city. Närmaste tunnelbanestation är Tensta som ligger på blå linjen. Tidtabeller för pendeltåg, tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Solhem

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Solhem

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning: