Rinkeby

Axbyplan i Rinkeby

Rinkeby ligger ca 12 km nordväst om Stockholm. Området växte fram under 1960- och 1970-talen och består i det närmaste uteslutande av flerfamiljshus. Typiskt för många hus från den här perioden, är att den avskalade modernismen satt sin tydliga prägel på arkitekturen. Det var något som var vanligt under miljonprogrammets år.

Stockholmshems bostäder i Rinkeby

Av Rinkebys totalt över 5 000 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem drygt 470. Framförallt består området av lägenheter med två eller tre rum, vilket också avspeglas i Stockholmshems bostadsbestånd i området.

Närservice, skola och fritid

I och omkring Rinkeby Torg, områdets centrum, finns ett brett serviceutbud med
bl a livsmedelsaffär, småbutiker, restauranger, vårdcentral och apotek.

I området finns flera förskolor samt grund och- gymnasieskolor. Föreningsverksamheten uppvisar ett stort utbud och bredd inom bland annat idrott och kultur. Alldeles intill ligger friluftsområdet Järvafältet.

Kommunikationer

På mindre än 20 minuter tar du dig med tunnelbanans blå linje in till stan. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Rinkeby

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Fastighetsägare i Järva

Stockholmshem är med i Fastighetsägare i Järva, en intresseförening för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Akalla, Husby, Kista, Rinkeby, Tensta och Hjulsta. Syftet är att i samarbete utveckla ett långsiktigt trygghetsarbete och att höja områdets anseende och status i omvärlden.

Läs mer om Rinkeby

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Rinkeby. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift om Rinkeby del 1

Stadsdelsskrift om Rinkeby del 2

Stadsdelsskrift om Rinkeby del 3