Riksby

Bergslagsvägen i Riksby

Riksby ligger ca 8 km väster om Stockholm city. Området har växt fram sedan mitten av 1930-talet och in i påföljande decennium. I slutet av 1920-talet planerades det för en flygplats i området då det fanns gott om lämplig mark här, och Bromma Flygplats invigdes 1936. Flygplatsen upptar i dag den allra största delen av området. De bostäder som finns är framförallt placerade kring Brommaplan och Drottningholmsvägen. Bebyggelsen är varierad och här finns flerfamiljshus, radhus och villor. Hyresrätter såväl som bostadsrätter.

Stockholmshems bostäder i Riksby

Av Riksbys totalt drygt 2 500 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem drygt 130 lägenheter som är belägna i tidstypiska lamellhus om tre våningar.

Närservice, skola och fritid

På Brommaplan, områdets centrum, finns ett relativt stort utbud av service att tillgå, bl a finns livsmedelsaffärer, apotek, bibliotek, café och restauranger. Vid Bromma Flygplats finns sedan 2010 det stora köpcentret Bromma Blocks med ett riktigt stort shoppingutbud. I området finns flera förskolor och grundskolor och närmaste gymnasium är Bromma gymnasium.

I närheten finns gott om grönområden och trevliga promenadstråk. Bland annat ligger Lillsjön med Lillsjöparken i öster och i nordväst återfinns Kyrksjön. I väst hittas Judarskogen och Judarsjön.

Kommunikationer

På mindre än 20 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje från Brommaplan in till city. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Riksby

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Riksby

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Bromma stadsdelsförvaltning: