Mariehäll

Vy över de nya husen från gatan - 3D-grafik

Bilden är en 3D-grafik som visar en del av husen vi bygger i Annedal. 

Mariehäll ligger ca 8 km nordväst om Stockholm city. Under 1800-talets senare hälft etablerade sig många stora industrier i området. Först på 1930-talet började Mariehäll bebyggas på allvar, främst med villor och egnahem. Under 1960-, 1970- och 1980-talen förnyades stora delar av stadsdelens bostadsbestånd och består nu av blandad bostads- och industribebyggelse. Just nu pågår en stadsförnyelse av Mariehäll och i området Annedal byggs drygt 2 000 nya bostäder.

Stockholmshem i Mariehäll

I Mariehäll äger och förvaltar Stockholmshem 90 lägenheter varav drygt hälften byggdes under 2010. Det pågår mycket nybyggnation i Mariehäll just nu och Stockholmshem är med och bygger flera nya kvarter. I Annedal bygger och planerar vi för närmare 500 nya lägenheter.

Närservice, skola och fritid

I och omkring Sundbybergs centrum, som ligger på gångavstånd eller nås efter några minuter med buss, finns ett mycket stort utbud av service och butiker. Livsmedel, butiker, frisörer, flera caféer och restauranger m.m. Vid Bromma Flygfält finns köpcentret Bromma Blocks med stora shoppingmöjligheter, köpcentrumet öppnade 2010.

I området finns flera förskolor, grundskolor samt gymnasium. Här hittas även idrottsplatser och inte långt borta ligger Ulvsundasjön.

Kommunikationer

Bussar trafikerar Sundbyberg där tunnelbanans blå linje samt pendeltåg passerar och till city tar det sedan 12 respektive 8 minuter. Tidtabeller för tunnelbana, pendeltåg och bussar hittar du på SL:s webbplats. 2013 invigs, enligt tidplan, tvärbanans förlängning mellan Alvik och Sundbyberg, på den linjen kommer det också att finnas en hållplats i Mariehäll vilket kommer att leda till ett förbättrat kommunikationsläge.

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Mariehäll

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Bromma stadsdelsförvaltning:

Nytt i Mariehäll-Annedal

I den nya stadsdelen Annedal, alldeles intill Sundbyberg, bygger vi 144 lägenheter som uppförs i anslutning till en lugn parkgata.