Hässelby Strand

Spiralbacken i Hässelby Strand

Hässelby Strand ligger drygt 14 km väster om Stockholm alldeles intill Grimstaskogen och Mälaren. Området växte fram i slutet på 1950-talet med en bebyggelsen som består av en hel del låga smalhus men även högre punkthus. Stadsdelens centrum är en gång i tiden uppfört på uppdrag av Stockholmshem. Hässelby Strand var en föregångare i den tidens s k ABC-byggande.

Stockholmshem i Hässelby Strand

Av Hässelby Strands totalt nära 4 000 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem drygt 520 lägenheter.

Närservice, skola och fritid

I Hässelby Strand finns ett visst utbud av service och livsmedelsaffärer. I närliggande Hässelby Gård finns ett bredare utbud av butiker, samhällsservice, livsmedel och restauranger. I Hässelby finns flera förskolor och grundskolor.

Längs Mälarens stränder och i Grimstaskogen finns badplatser, promenadstråk och lummiga skogar. Här håller också flera idrottsföreningar.

Kommunikationer

Hässelby Strand är ändstation för gröna linjen i nordväst. På drygt 30 minuter tar du dig härifrån med tunnelbanan in till stan. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Hässelby Strand

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Hässelby Strand

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning: