Bromsten

Bromstensplan i Bromsten

Bromsten ligger ca 11 km nordväst om Stockholm. En villabebyggelse växte fram efter det att Bromstens gård styckades upp i villatomter 1899. I dag består området av en blandning av hyreshus, radhus och villor och karaktäriseras av gröna gårdar och flera skogsområden.

Stockholmshem i Bromsten

Av Bromstens ca 2 300 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem 25 lägenheter. Området i övrigt består av många flerfamiljshus med framförallt lite större lägenheter som 3:or och 4:or.

Närservice, skola och fritid

I såväl Rinkeby som Spånga, båda belägna inom gångavstånd, finns centrum med bibliotek, livsmedelsaffärer, småbutiker, bank m m. Flera för-, grund- och gymnasieskolor finns i och omkring Bromsten, Spånga och Rinkeby.

Utbudet av fritidsaktiviteter och idrott är stort. Bromstens idrottsplats och Spånga idrottplats ligger båda på nära avstånd, precis som Spånga tennishall och Järvafältet.

Kommunikationer

Med tunnelbanans blå linje tar det 18 minuter från Rinkeby som är närmaste tunnelbanestation. Från Spånga går det också pendeltåg, för att komma in till city tar det 13 minuter. Båda stationerna ligger på gångavstånd från Bromsten. Tidtabeller för tunnelbana, pendeltåg och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Bromsten

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Bromsten

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning: