Blackeberg

Porthansvägen i Blackeberg

Blackeberg ligger ca 12 km väster och Stockholm. Området gränsar till de populära rekreationsområdena Grimstakogen och Judarskogen men här finns även närheten till Mälaren. Blackeberg växte till under framförallt 1950-talet då det uppfördes lamellhus, punkthus, radhus och stjärnhus i tidstypisk stil i varma färger. Blackeberg ansas representera en lyckad integration av bostadshus i ett naturområde.

Stockholmshem i Blackeberg

Av totalt 3 800 bostäder i Blackeberg är merparten 1:or och 2:or. Stockholmshem äger och förvaltar 135 av dessa lägenheter som återfinns i låga två- och trevåningshus. De allra flesta av våra lägenheter är 2-rumslägenheter.

Närservice, skola och fritid

Vid Blackebergs torg, centrum i området, finns livsmedelsbutiker, närbutiker, bibliotek, apotek, fritidsgård m m. I området finns flera för- och grundskolor samt gymnasieskolor.

Förutom de stora möjligheterna till friluftsliv i något av områdets alla grönområden eller genom närheten till Mälaren och bad, finns i Blackeberg en scoutkår, en konstgräsfotbollsplan, flera idrottsföreningar och annan föreningsverksamhet för alla åldrar.

Kommunikationer

På 23 minuter tar tunnelbanans gröna linje dig in till T-centralen i city. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Blackeberg

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Blackeberg

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Bromma stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Blackeberg. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift om Blackeberg del 1

Stadsdelsskrift om Blackeberg del 2

Stadsdelsskrift om Blackeberg del 3