Åkeslund

Åkeshovsvägen i Åkeslund

Åkeslund ligger ca 8 km väster om city. Stadsdelen bebyggdes under första delen av 1940-talet och då uteslutande med smalhus med fasader i rött tegel. Stadsdelen kallas i bland för den röda staden tack vare sina röda fasader.

I stadsplanen från 1939 föreskrevs också att minst ett rum i varje lägenhet skulle vara beläget så "att det fick tillgång till direkt solbelysning från sydligt väderstreck". Åkeslund betraktas som ett av de mer välbevarade smalhusområdena och förutom några undantag betraktas Åkeslund som särskilt kulturhistoriskt värdefullt i Stockholms översiktsplan.

Stockholmshem i Åkeslund

Av Åkeslunds nära 2 000 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem cirka 200 lägenheter.

Närservice, skola och fritid

På närliggande Brommaplan som är områdets centrum finns ett relativt stort serviceutbud. Bland annat finns livsmedelsaffärer, caféer och restauranger och småbutiker.

I området finns flera förskolor och grundskolor, närmaste gymnasium finns i Blackeberg.

Judarskogens naturreservat med Judarnsjön samt badmöjligheter i Mälaren ligger på bekvämt avstånd. I området finns också flera idrottsplatser.

Kommunikationer

På knappa 20 minuter tar tunnelbanans gröna linje dig från Brommaplan in till stan. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Åkeslund

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Åkeslund

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Bromma stadsdelsförvaltning: