Abrahamsberg

Montörvägen i Abrahemsberg

Abrahamsberg ligger ca 7 km väster om Stockholm city. Området köptes av Stockholms stad 1904 men först 1939 var stadsplanen för området fastställd. För stadsdelen föreskevs fasader av gult tegel i den stadsplan som upprättades under slutet av 1930-talet och början av 1940-talet. Åren kring 1990 kompletterades den äldre bebyggelsen med ett par nyprocucerade hus. Abrahamsberg anses vara ett av Stockholm mest enhetliga och välbevarade smalhusområden.

Stockholmshem i Abrahamsberg

Av Abrahamsbergs drygt 1 800 bostäder utgörs samtliga av flerbostadshus. 108 av dessa lägenheter i så kallade smalhus ägs och förvaltas av Stockholmshem.

Närservice, skola och fritid

Vid tunnelbanestationen i Abrahamsberg finns bl a livsmedelsbutik, ett antal närbutiker och matställen. Vid Brommaplan några stationer bort finns ett större utbud av butiker och restauranger. I området finns flera för- och grundskolor och närmaste gymnasium finns i närliggande Blackeberg.

I Abrahamsberg finns trevliga gröna promenadstråk och här finns också sjön Lillsjön. Väster ut ligger Judarskogens naturreservat också med sjö och promenadstråk.

Kommunikationer

På 17 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till T-centralen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Abrahamsberg

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Abrahamsberg

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Bromma stadsdelsförvaltning: