Västertorp

Bjällervägen

Västertorp är beläget ca 9 km söder om Stockholm city. Stadsplanen för området upprättades 1947 och området började bebyggas mellan 1949-1952. Bebyggelsen är varierad, här finns såväl flerfamiljshus, radhus samt villor och det är en blandning av hyresrätter, bostadsrätter och egna hem. Området är utformat med, en för den tiden, välanvänd modell för förortssamhällen med centrum och kringliggande bebyggelse. De flesta gator har fått namn som anknyter till vintersport.

Stockholmshem i Västertorp

Av Västertorps totalt 3 500 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem knappt 1 100 lägenheter. Lägenheterna finns framförallt i för 1940- och 1950-talen tidstypiska lamellhus men även i punkthus.

Närservice, skola och fritid

I Västertorps centrum finns ett relativt gott utbud av service. Här finns livsmedelsaffärer, småbutiker och restauranger. I närliggande Fruängen finns ytterligare ett större utbud av butiker och caféer m m. I Västertorp finns flera förskolor och grundskolor, gymnasium finns i Liljeholmen, Brännkyrka eller Skärholmen.

Flera idrottsföreningar och bland annat en scoutkår är aktiva i området.

Kommunikationer

På 17 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje in till city. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Västertorp

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Västertorp

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning: