Västberga

Borrvägen

Västberga ligger ca 7 km sydväst om Stockholm city. Området växte fram mellan slutet av 1930-talet och slutet av 1940-talet. Här finns såväl industribebyggelse som kontor och bostäder. Från Västberga är det nära både till Mälaren som Stockholms innerstad.

Stockholmshem i Västberga

Av Västbergas knappt 2 000 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem drygt 170 lägenheter. Fastigheterna som är byggda 1944 karaktäriseras av den tidens reaktion på 1930-talets arkitektur och istället för avskalad funktionalism hittar vi i stället tegelhus i varma färger med detaljer kring fönster och dörrar.

Närservice, skola och fritid

Vid tunnelbanestationen Telefonplan finns ett visst utbud med bland annat livsmedelsbutik. Längre in mot city, på röda linjen, ligger Liljeholmen med sitt rikliga serviceutbud och stora shoppinggalleria. 

I området kring Västberga finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Brännkyrka.

Kommunikationer

På 14 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje från Telefonplan in till stan. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Västberga

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Västberga

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning: