Skarpnäcks Gård

Horisontvägen

Skarpnäcks Gård, eller Skarpnäcksfältet som det också kallas, ligger ca 9 km sydöst om Stockholm city, alldeles intill Nackareservatet. Skarpnäcksfältet är ett tidigare flygfält som omvandlades till ett bostadsområde så sent som på 1980-talet och fortfarande huserar även ett stort kolonistugeområde här. Bebyggelsen består uteslutande av flerfamiljshus och speciellt för området är dess konstnärliga utsmyckningar som återfinns på såväl gårdar som i trapphus.

Stockholmshem i Skarpnäcks Gård

Av totalt 3 750 bostäder på Skarpnäcksfältet äger och förvaltar Stockholmshem 1 200 lägenheter. Lägenheterna är relativt jämnt fördelade i olika storlekar.

Närservice, skola och fritid

I Skarpnäcks centrum finns livsmedelsaffärer, butiker, bibliotek m m. I närliggande Bagarmossen finns ett något större utbud av affärer, caféer och restauranger. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp.

Nackareservatet med dess promenadstråk, sjöar, och skogar ligger alldeles intill Skarpnäck.

Kommunikationer

På mindre än 20 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje till T-centralen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Skarpnäcks gård

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Skarpnäcks gård

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Skarpnäcks stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Skarpnäcks Gård. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift om Skarpnäcks Gård del 1

Stadsdelsskrift om Skarpnäcks Gård del 2

Stadsdelsskrift om Skarpnäcks Gård del 3