Skärholmen

Ekholmsvägen

Skärholmen ligger drygt 10 km sydväst om Stockholm city. Området har vuxit fram under framförallt 1960- och 1970-talen och bebyggelsen är varierad. Här finns radhus, villor och flerfamiljshus i vilka lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 och 5 rum. Skärholmens bostadsbebyggelse är uppförd kring områdets centrum som fungerar som ett nav även för andra omkringliggande stadsdelar.

Stockholmshem i Skärholmen

Av Skärholmens totalt nära 3 100 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem knappt 950 lägenheter. Flera av fastigheterna i området är så kallade loftgångshus vilka är typiska för 1960-talet.

Närservice, skola och fritid

I Skärholmen ligger ett av Sveriges största köpcentrum, SKHLM, som erbjuder ett riktligt butiksutbud. Här finns bland annat mode, inredning, sport, elektronik, ur och optikaffärer. Utöver det finns ett stort serviceutbud med t ex livsmedelsaffärer, apotek, bibliotek, teater, frisörer, caféer och restauranger. Öster om Skärholmen ligger Kungens Kurva med ytterligare affärer samt upplevelsecentrumet Heron City med bland annat bio.

Nordväst om Skärholmen ligger Fiskarfjärden i Mälaren och söderut finns Gömmarens naturreservat, båda områdena ståtar med fina promenadstråk m m. I Skärholmen finns flera för- och grundskolor samt gymnasium. Dessutom finns det bibliotek, badhus och idrottshall i centrum.

Kommunikationer

På drygt 20 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje in till city. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Skärholmen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Skärholmen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Skärholmens stadsdelsförvaltning:

Skärholmens Fastighetsägare

Stockholmshem är med i Skärholmens Fastighetsägare, en intresseförening för  fastighetsägare och bostadsrätts-föreningar. Föreningen samverkar för att Skärholmen ska vara tryggt, trivsamt och väl fungerande att bo och verka i.