Sätra

Sätra

Sätra ligger ca 12 km söder om Stockholm alldeles intill Mälaren. Området har vuxit fram mellan mitten av 1960-talet fram till början av 1970-talet och bebyggelsen består till allra största del av flerfamiljshus. Stadsplaneringsmässigt var Sätra en föregångsförort med sitt centrumområde och inomhustorg.

Stockholmshem i Sätra

Av Sätras 2 860 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem drygt 930 lägenheter. De för tiden så utmärkande höga skivhusen och trevånings lamellhusen utvecklades under 1960-talet i och med byggandet i området.

Närservice, skola och fritid

I Sätra centrum finns en relativt stor tillgång till service. Här finns livsmedelsaffärer, frisör, restauranger, kiosker m m. I närliggarnde Skärholmen finns ett av Sveriges största köpcentrum, SKHLM, där all tänkbar service hittas. I området finns dessutom flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i Skärholmen.

Området anses ha högt natur- och kulturvärde. Föreningslivet och friluftsutbudet kring Sätra är rikt och här finns något för alla åldrar.

Kommunikationer

På drygt 20 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje in till stan. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Sätra

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Skärholmens Fastighetsägare

Stockholmshem är med i Skärholmens Fastighetsägare, en intresseförening för  fastighetsägare och bostadsrätts-föreningar. Föreningen samverkar för att Skärholmens alla stadsdelar ska vara trygga, trivsamma och väl fungerande att bo och verka i.

Läs mer om Sätra

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Skärholmens stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Sätra. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift om Sätra del 1

Stadsdelsskrift om Sätra del 2

Stadsdelsskrift om Sätra del 3