Rågsved

Bjursätragatan/Rågsvedsvägen, kv Bäverdalen

Rågsved ligger ca 9 km söder om Stockholm city. Området har vuxit fram sedan 1950-talet och består av en blandning av låghus och höga punkthus. Den kuperade terrängen i Rågsved har medfört att området fått naturliga grön- och skogsytor. Inte bara placeringen, utan också arkitekturen, var banbrytande för sin tid med praktiskt och nytänkande i fokus.

Stockholmshem i Rågsved

Av total drygt 4 400 bostäder I Rågsved äger och förvaltar Stockholmshem knappt 970 lägenheter. Husen har under åren renoverats successivt utan att göra avkall på 1950-talets funkisinspirerande utseende. Bland Stockholmshems bostäder i området finns även lägenheter i nyproducerade hus, dvs fastigheter som uppförts på 2000-talet.    

Närservice, skola och fritid

I Rågsved centrum finns ett mindre utbud av service och butiker. Bland annat hittas här apotek, livsmedel, restauranger, frisörer m m. Även i grannområdet Högdalen finns ett något större utbud av butiker och annan service. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Huddinge.

I Högdalen finns dessutom goda möjligheter till bad och idrott. Naturen i Snösätraskogen och Magelungen ligger alldeles runt knuten.

Kommunikationer

På drygt 20 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till T-centralen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Rågsved

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Rågsved

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning: