Midsommarkransen

Nioörtsvägen

Midsommarkransen ligger ca 5 km söder om Stockholm city. Av lägenheterna är omkring 80 procent 1:or eller 2:or, i övrigt är bebyggelsen mycket varierad och flerfamiljshus blandas med en hel del villor. De äldre småhusen är byggda i trä, medan stenhusen från 1930-talet är av enhetliga trevåningars lamellhus. På 1960-talet skedde en större ombyggnad kring centrum och sedan dess har det framförallt skett en förtätning av bebyggelsen i området.

Stockholmshem i Midsommarkransen

Av de 5 500 bostäderna i Midsommarkransen äger och förvaltar Stockholmshem drygt 480 lägenheter. Fastigheterna ligger i närheten av såväl Midsommarkransen som Aspudden.

Närservice, skola och fritid

I Midommarkransen finns ett stort serviceutbud med bland annat livsmedelsbutiker, hantverksaffärer, kvarterskrogar, caféer och annan samhällsservice. I närområdet finns flera idrottplatser för den sportintresserade. Svandamsparken ligger nära intill.

I området finns många förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium är Brännkyrka gymnasium.

Kommunikationer

På 12 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje in till city. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i midsommarkransen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Midsommarkransen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Midsommarkransen. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift om Midsommarkransen del 1