Centrumutveckling

Stärka 50-talskänslan och skapa ett hållbart serviceutbud

Boende i Hökarängen har länge efterfrågat ett bättre serviceutbud i centrum. För att stå sig i konkurrensen från närliggande köpcentrum så behöver Hökarängen Centrum utvecklas och få en bra mix av butiker och restauranger, även det är något vi arbetar för. Utgångspunkten är självklart de människor som vistas i stadsdelen och deras livsstil.

Skyltprogram

Hökarängens Centrum har många kvalitéer, inte minst arkitektoniska värden, men de behöver förstärkas och marknadsföras. För att göra det har vi bland annat arbetat med att hitta former för skyltningen i centrum. Ett skyltprogram har tagits fram och i takt med att nya avtal och gamla förlängs inför vi det nya skyltprogrammet. Ett viktigt syfte med skyltarna är att synliggöra vilken handel som finns i centrum och locka kunder att handla lokalt.

Nya mötesplatser och verksamheter

För att ett centrum ska vara levande behövs mötesplatser. Några nya sådana har kommit till, nu finns det en Sushirestaurang och en cevicheria som serverar omtalad peruansk mat.

Nya verksamheter i centrum är även en prisbelönt tatuerare och ett efterlängtat apotek. Under hösten 2013 slog även en sedan länge önskad vårdcentral upp portarna.