Hökarängen

Tobaksvägen

Hökarängen ligger ca 9 km söder om Stockholm city bara ett stenkast från sjöarna Magelungen och Drevviken. Området är ett av Stockholms lite äldre ytterområden och har vuxit fram sedan slutet på 1940-talet med fortsättning under tidiga 1950-talet. Bebyggelsen är varierad och här återfinns främst flerfamiljshus men också radhus och villor. Hökarängen byggdes utifrån idén om grannskapsenhet, där planeringen tog fasta på grannskap och centrumbildning.

Stockholmshem i Hökarängen

Av totalt 4 700 bostäder i Hökarängen äger och förvaltar Stockholmshem drygt 2 900 lägenheter. Alla våra hus ligger nära Hökarängen centrum och såväl som vacker natur och grönska. Sedan 1980-talet pågår en ständig förnyelse av ytterstadsdelen.

Närservice, skola och fritid

Hökarängens centrum är ritat av arkitekten David Helldén och var det första i Sverige som hade bilfri gågata. Här finns ett bra serviceutbud med bland annat livsmedelsaffär, en välsorterad järnaffär, butiker, tatuerare, vårdcentral, apotek, bageri samt restauranger och caféer. I närliggande Farsta centrum finns ett större utbud av butiker och närservice.

Hökarängen har fina omgivningar med trevliga gröna strövområden och flera sjöar i närheten. I området finns flera förskolor, två parklekar, Hökarängsskolan (F-9) samt söderorts Waldorfskola Martinsskolan.

Kommunikationer

På mindre än 20 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till stan. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Hökarängen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Hökarängen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Farsta stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Hökarängen. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift om Hökarängen del 1

Stadsdelsskrift om Hökarängen del 2

Stadsdelsskrift om Hökarängen del 3