Hammarbyhöjden

Hasselqvistvägen

Hammarbyhöjden ligger knappt 5 km söder om Stockholm city. Här låg den på 1800-talet flitigt använda galgbacken. Bebyggelsen består till stor del av smalhus från mitten och slutet av 1930-talet som sedan kompletterades under 1980-talet och framåt. Lägenhetsfördelningen har blivit allsidigare men består fortfarande av framförallt små lägenheter. Området är attraktivt tack vare såväl närheten till stan som tillgången till grönområden.

Stockholmshem i Hammarbyhöjden

Av Hammarbyhöjdens 5 100 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem 150 lägenheter. De flesta av dem är renoverade under 90-talet. Gemensamt för alla är att de ligger nära områdets service och kommunikationer.

Närservice, skola och fritid

I Hammarbyhöjdens centrum finns livsmedelsaffär, restauranger m m. I närliggande områdena Kärrtorp och Björkhagen finns bl a bibliotek, butiker och flera idrottsföreningar med olika inriktningar samt annan samhällsservice. I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp.

Miljön i området består av parker och lummiga gårdar. En kort promenad bort finns Årstaviken och Nackareservatet.

Kommunikationer

På ca 12 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till city från någon av tunnelbanestationerna Hammarbyhöjden eller Skärmarbrink. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Hammarbyhöjden

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Hammarbyhöjden

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Skarpnäcks stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Hammarbyhöjden. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift om Hammarbyhöjden