Gubbängen

Ramvägen

Gubbängen ligger knappt 9 km söder om Stockholm city och härifrån är det nära till det mesta. Stockholms stad köpte egendomen Gubbängen 1908 men det dröjde fram till 1940-talet innan byggandet kom i gång. I mitten av 1940-talet byggdes flerfamiljshus som kompletterade småhusen. Byggandet av flerfamiljshus fortsatte även de nästkommande två decennierna. Tunnelbanestationen invigdes 1950.

Gubbängen ligger mycket naturskönt med grönområden runt sig i alla väderstreck.

Stockholmshem i Gubbängen

Av Gubbängens drygt 2 700 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem 168 lägenheter. Fastigheterna är trevligt belägna i ett skogsparti något avskiljt från bebyggelsen runtomkring.

Närservice, skola och fritid

I Gubbängens centrum finns livsmedelsaffär, restauranger, några mindre butiker m m. I området finns många förskolor och grundskolor. Gymnasium finns i närbelägna Enskede och Skarpnäck.

Flera idrottsplatser och bollplaner ligger i och omkring Gubbängen och rekreationsmöjligheterna är stora tack vare de stora skogsområdena i både öst och väst.

Kommunikationer

På mindre än 20 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till city. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Gubbängen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Gubbängen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Farsta stadsdelsförvaltning: