Gamla Enskede

Handelsvägen

Gamla Enskede ligger ca 6 km söder om Stockholm city, inte långt i från Nackareservatet där det bl a finns fina gröna strövområden och flera sjöar. Som namnet antyder har området gamla anor och det har vuxit fram sedan början av förra seklet och var då Stockholms första trädgårdsstad enligt engelsk förebild. Området domineras av småhus men har även en hel del flerfamiljshus med framförallt mindre lägenheter. Husens ålder varierar från sekelskifte till nutid.

Stockholmshem i Gamla Enskede

Av totalt knappt 3 000 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem drygt 250 lägenheter i Gamla Enskede. Lägenheterna är närmast uteslutande av minde storlek och på bottenplan i fastigheten finns flera butiker, bland annat en stor livsmedelsaffär. Delar av beståndet är nyproducerat.

Närservice, skola och fritid

Livsmedelsbutiker och småbutiker finns i anslutning till tunnelbanestationerna. I närbelägna Globen city finns ett brett utbud av butiker av olika slag. Gamla Enskede är har ett attraktivt läge med sin närhet till parker och naturmark. Med dess relativt glesa och gröna bebyggelse finns goda rekreationsmöjligheter. I området finns dessutom såväl idrottsplats som tennisbanor.

I området finns flera förskolor och grundskolor. Enskede Gårds gymnasium ligger i närheten.

Kommunikationer

På 16 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje från Svedmyra in till T-centralen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Gamla Enskede

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Gamla Enskede

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning: