Fruängen

Elsa Beskows gata

Fruängen ligger ca 9 km sydväst om Stockholm city. Marken förvärvades av Stockholms stad 1935. Området, som började växa fram i slutet av 1950-talet har en varierad bebyggelse. Redan innan dess hade det byggts en del villor och egnahem i området, men från senare hälften av 1950-talet uppfördes flerfamiljshus och under de följande tio åren flera, för den tiden, typiska tjockhus och skivhus. Fruängen är med andra ord ett område med mycket varierad karaktär.

Stockholmshem i Fruängen

Av 5 600 bostäder i Fruängen äger och förvaltar Stockholmshem 157 lägenheter. Många gator i och omkring området Fruängens centrum har fått sina namn efter svenska kvinnliga författare.

Närservice, skola och fritid

I såväl Fruängen som intilliggande Västertorp finns centrum med ett relativt stort utbud av service. Här finns bland annat livsmedelsaffärer, mindre butiker, bibliotek, frisörer, café och restauranger. I området finns flera förskolor samt grund- och gymnasieskolor. Utbudet av friluftsliv och idrottsaktiviteter är stort och en sim- och idrottshall finns i intilliggande Västertorp.

I Fruängen finns många fina promenadstråk och en hel del grönska, till exempel Skulpturparken i Västertorp och badsjön Långsjön.

Kommunikationer

På knappa 20 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje in till stan. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Fruängen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Fruängen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning: