Farsta

Ekebergabacken

Farsta ligger ca 13 km söder om Stockholm och är en stadsdel med gott om grönområden och vackra promenadvägar utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. Bebyggelsen har vuxit fram sakta genom åren. Under 1930- och 1940-talen byggdes områden med karaktär av trädgårdsstad och på 1950-talet tillkom låga och smala flerfamiljshus. Dessa blandades under 1960-talet med större hustyper och radhus och sen dess har en del nybyggda hus tillkommit. Men här finns även bevarade 1600- och 1700-talshus.

Stockholmshem i Farsta

Av Farstas ca 5 300 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem 224 lägenheter. De allra flesta bostäderna i Farsta utgörs av flerfamiljshus och de övriga utgörs av småhus.

Närservice, skola och fritid

I Farsta finns ett stort centrum som under senare år byggts om och blivit ett av Stockhoms populärare. Här finns ett stort utbud inom shopping och all tänkbar service. I området finns många för- och grundskolor samt även några gymnasieskolor.

I Farsta finns möjlighet till en aktivt fritid med exempelvis bad, fiske och ridning. Under vinterhalvåret finns is-, sim- och idrottshall att tillgå. I närliggande Huddinge finns Ågesta friluftsområde med såväl motionsspår, golfbana och ridskola.

Kommunikationer

Med tunnelbanans gröna linje tar resan från Farsta in till T-centralen drygt 20 minuter. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Nybyggt i Lilla Sköndal

Vi bygger 43 hyresradhus i två plan i det nya området Lilla Sköndal som växer fram i södra Stockholm. Bebyggelsen är blandad och naturnära.

Hus i Farsta

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Farsta

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Farsta stadsdelsförvaltning: