Enskededalen

Hus i Enskededalen

Enskededalen ligger ca 6 km söder om Stockholm city. Det första hyreshusen byggdes på 1920-talet. Området är lummigt, grönt och vackert, med närhet till både Nytorps gärde och Nackareservatet. Gamla Tyresövägen som löper längs med hela Enskededalen kantas till stor del av villor men även av låga flerfamiljshus i varma färger.

Stockholmshem i Enskededalen

Enskededalen har drygt 1 000 bostäder, varav hälften utgörs av flerfamiljshus och hälften av småhus. Stockholmshem äger och förvaltar 67 lägenheter i flerfamiljshus. Lägenhetsbeståndet består till stor del av 1:or och 4:or, och många ev lägenheterna är ursprungligen uppförda som tjänstebostäder till anställda på närliggande sjukhem.

Närservice, skola och fritid

Enskededalen ligger på några minuters gångavstånd från Kärrtorps centrum.  Där finns ett relativt stort serviceubud finns att tillgå med livsmedelsbutiker, caféer, apotek, ett flertal affärer och restauranger. Flera skolor finns i närområdet.

Flera idrottsföreningar är verksamma i Enskededalen och här finns Kärrtorps idrottsplats och Sandsborgsbadet. På Nytorps gärde håller ett utomhusbad öppet under sommarhalvåret.

Kommunikationer

Tunnelbanestationerna Kärrtorp, Skogskyrkogården och Sandsborg ligger alla inom gångavstånd. Samtliga är belägna på gröna linjen och det tar endast, 12-15 minuter in till T-centralen. Även bussförbindelser finns. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Enskededalen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Enskededalen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Skarpnäcks stadsdelsförvaltning: