Björkhagen

Eslövsvägen

Björkhagen ligger ca 12 km söder om Stockholm med Nackareservatet och den välkända Sörmlandsleden alldeles inpå knuten. De flesta husen är flerfamiljshus som är byggda mellan 1948-1952 men här finns även radhus. 1999-2000 kompletterades området ytterligare med ett bostadsrättsområde som omfattar ett 90-tal lägenheter.

Stockholmshem i Björkhagen

I Björhagen finns ca 3 200 bostäder varav nära samtliga är belägna i flerfamiljshus. Stockholmshem äger och förvaltar 170 av dessa lägenheter och våra hus ligger nära såväl tunnelbana och Nytorps gärde. De flesta av våra lägenheter är 2:or runt 57 kvm. Lägenheterna är välplanerade och trivsamma med balkong.

Närservice, skola och fritid

Bjökhagen ligger mellan Kärrtorp och Hammarbyhöjden som båda två har ett relativt stort utbud av service och affärer. Det gör att utbudet är något sparsammare i Björkhagen men det finns viss service såsom livsmedelsaffär, skola, bibliotek, folktandvård, café m m. I Björkhagen ligger även Marcuskyrkan som är välkänd för sin arkitektur. Intill Marcuskyrkan börjar Nackareservatet med promenadvägar, utegym, skidsår, badsjö och golfbana.

På Nytorps gärde, alldeles intill Björkhagen, ligger utomhusbassängen Nytorpsbadet samt en minigolfbana. Det är även nära till Kärrtorps idrottsplats. Förutom idrottsplats finns det i Kärrtorp grundskolor och gymnasium men även teater och bio.

Kommunikationer

På knappt 15 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje in till city.  Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Björkhagen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Björkhagen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Skarpnäcks stadsdelsförvaltning: