Bagarmossen

Byälvsvägen i Bagarmossen

Bagarmossen ligger cirka 10 kilometer sydöst om Stockholm city, alldeles intill ligger trevliga Nackareservatet  där du finner motionsspår och badsjöar. Bagarmossen är ett område som vuxit fram sedan början på 1950-talet och bebyggelsen här är varierad. Här finns både flerfamiljshus, radhus och villor, hyresrätter och bostadsrätter såväl som egnahem. När det gäller stadsplanering har Bagarmossen varit en internationell förebild, med för den tidens nytänkande kring trafiksäkerhet. Bebyggelsen har senare kompletterats och då framförallt under 1980-talet.

Stockholmshem i Bagarmossen

Drygt 1 800 av lägenheterna i Bagarmossen ägs och förvaltas av Stockholmshem. 
Dessa lägenheter är byggda på 1950- och 70-talet. Bland våra hus finns de relativt ovanliga högre loftgångshusen, som byggdes när miljonprogrammet och modernismens stora år klingat av.

Butiker, skola och fritid

I Bagarmossens centrum finns ett relativt stort utbud av service. Här finns livsmedelsaffärer, apotek, bibliotek, frisörer, café och restauranger m m. I området finns flera förskolor och grundskolor och i närområdena finns flera idrottsplatser. Gymnasium finns  i intilliggande Kärrtorp. I Nackareservatet som ligger strax intill Bagarmossen finns promenadstråk i skogar och flera badsjöar.

Kommunikationer

Bagarmossen ligger utmed tunnelbanans gröna linje och på mindre än 20 minuter tar du dig in till city. 

Hus i Bagarmossen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Bagarmossen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Skarpnäcks stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Bagarmossen. Filerna är i PDF-format (stora filer är uppdelade).

Stadsdelsskrift del 1

Stadsdelsskrift del 2

Stadsdelsskrift del 3