Örnsberg

Det nya huset i kvarteret Albatrossen (3D-grafik)

3D-grafik, nya hus i kvarteret Albatrossen, intill tunnelbanestationen i Örnsberg.

Örnsberg ligger i västra delen av Aspudden, en av Stockholms äldsta förorter med en tydlig småstadskaraktär i sina äldsta delar. Bebyggelsen i Örnsberg består av hus från 1940-talet och framåt. I hela området utmed Hägerstensvägen mellan Örnsberg och Axelsberg kommer det de kommande åren att byggas flera nya hus.

I Örnsberg är det nära til både grönområden och vatten. Promenadvägar leder till Hägerstenshamnen med båtklugg och Vinterviken med koloniträdgårdar, café och vackra promenadstråk utmed Mälaren.

Stockholmshem i Örnsberg

I Örnsberg har Stockholmshem cirka 200 lägenheter, alla byggda 2009-2011.

Butiker, skola och fritid

I Örnsberg finns livsmedelsaffärer, restauranger, caféer och i Aspudden finns ett charmigt centrum med småstadskänsla. I närliggande Liljeholmen finns nyöppnade gallerian Liljeholmstorget med all tänkbar service i ett nittiotal butiker. Saknar du något finns Skärholmens centrum och Kungens kurva bara 9 minuters resa bort med tunnelbanan.

I Hägersten finns Hägerstenshamnens skola och i Aspudden med omnejd finns flera för- och grundskolor samt även högstadieskola. Närmaste gymnasium finns i närliggande Brännkyrka.

Intill Aspuddens skola finns Aspuddens parklek med djur och aktiviteter för barn samt en minigolfbana. Strax intill ligger Aspuddens idrottsplats.

Kommunikationer

På ca 14 minuter tar du dig med tunnelbanans röda linje från Örnsbergs tunnelbanestation in till T-centralen. På 4 minuter tar du dig till Liljeholmen med byte till Tvärbanan och bussar. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Örnsberg

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning: