Årstadal

Kv Sjövik i Årstadal, 3D-grafik

Området Årstadal i Liljeholmen är en ny stadsdel som växer fram genom att det tidigare industriområdet förvandlas till bostadsområde. Från Södermalm sett ligger Årstadal bara på andra sidan Liljeholmsbron, med Årstavikens vatten som granne. Fram till 2015 ska ca 7 000 bostäder och lika många arbetsplatser växa fram här.

Stockholmshem i Årstadal

Stockholmshem äger och förvaltar knappt 433 lägenheter i Årstadal. De moderna fastigheterna, samtliga uppförda sedan 2007, smälter väl in i områdets också i övrigt moderna stil med mycket ljus och stora balkonger.

Närservice, skola och fritid

Strax intill området ligger Liljeholmstorget med sin stora shoppinggalleria, förutom utbudet här är det nära in till Södermalm och övriga innerstaden. Vinterviken och sjön Trekanten med grönområden och promenadstråk finns i närområdet liksom Årstaskogen som ligger alldeles intill. En bit bort finns en uppskattad solbrygga ut på Årstavikens vatten och här finns också idrottsplatser och lekplatser.

I närheten finns flera förskolor och grundskolor och gymnasium.

Kommunikationer

I Liljeholmen avgår tunnelbanans röda linje och vid stationen Årstaberg avgår pendeltåg som på 7 minuter tar dig in till T-centralen. Båda stationerna ligger en station bort från tvärbanan i Årstadal. I området går dessutom flera busslinjer. Tidtabeller för tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Årstadal

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Årstadal

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning:

Nybyggt i Årstadal

Vi bygger ytterligare ett nytt kvarter i Årsta-dal, med vackra utsikter. Det blir 153 lägenheter med ytor på mellan 46 och 109 kvadratmeter.