Södra Hammarbyhamnen

Gårdsbild kv Kryssningen i Hammarby Sjöstad

Södra Hammarbyhamnen ligger bara ca 3 km söder om Stockholm city. Sedan stadsdelen omvandlats från ett industri- och hamnområde till ett bostadsområde används allt oftare namnet Hammarby Sjöstad. År 1991 tog planerna på att bygga bostäder i området styrfart och i början av 2000-talet började stadsdelen, som fortfarande är under utveckling, att ta form. 

Bebyggelsen består uteslutande av flerfamiljshus med en blandning av bostadsrätter och hyresrätter. Området har en innerstadskaraktär samtidigt som gårdarna är gröna och närheten till vattnet påtaglig då många fastigheter är belägna alldeles intill kajen.

Stockholmshem i Södra Hammarbyhamnen

Av drygt 4 000 bostäder i Södra Hammarbyhamnen äger och förvaltar Stockholmshem 330 lägenheter. Lägenheterna är belägna i hus från 2007 respektive 2008.  

Närservice, skola och fritid

I Hammarby Sjöstad finns ett relativt stort utbud av service med livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger. I området finns också flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns på Södermalm där det också finns ett bredare serviceutbud. I Sickla, som ligger över den närbelägna kommungränsen till Nacka, finns Sickla Köpkvarter som erbjuder ett stort shoppingutbud.

Från Hammarby Sjöstad är det också nära till gröna Nackareservatet med sina sjöar, strövområden och lekplatser. Det är även nära till Hammarbybacken som om vintrarna bjuder på möjligheter till utförsåkning.

Kommunikationer

Från Hammarby Sjöstad går antingen tvärbana eller bussar. Med tvärbanan kan du ta dig till närbelägna Gullmarsplan och sedan vidare. Tidtabeller för tunnelbana, tvärbanan och bussar hittar du på SL:s webbplats. Härifrån går också en färja över till Södermalm och vidare in till Nybroviken.

Hus i Södra Hammarbyhamnen

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Södra Hammarbyhamnen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Södermalms stadsdelsförvaltning: