Östermalm

Hus på Östermalm

Östermalm ligger i norra delen av Stockholms innerstad. Merparten av bebyggelsen växte fram mellan 1880-1930 talet men det finns även såväl äldre som nyare byggnader insprängda mellan sekelskiftshusen. Stora delar av Östermalm är byggt i ett strikt rutnät. De flesta av sekelskifteshusen är byggda i fem våningar och utförda med eleganta fasader i sten, puts eller tegel. Innanför fasaden ståtar många av de förhållandevis stora lägenheterna ofta med rika snickerier och stuckaturer. På Östermalm huserar flera muséer och är sedan länge ett populärt område att bo och vistas i.

Stockholmshem på Östermalm

Av totalt 21 000 bostäder på Östermalm äger och förvaltar Stockholmshem nära 100 lägenheter, som samtliga är belägna i ett hus från 1969.

Närservice, skola och fritid

Östermalm har ett stort service- och shoppingutbud och här finns det mesta som kan tänkas efterfrågas. I området finns förutom det även ett stort antal teatrar och muséum som bl a Dramaten,  Historiska museet, Hovstallet, Armémuseet. Här ligger även Diplomatstaden som i dag domineras av ambassader och resididens.

I Stockholms innerstad finns flera för- och grundskolor samt gymnsieskolor.

På Östermalm finns flera parker och promenadstråk, bland annat ligger centralt belägna Humlegården och det stora gröna Ladugårdgärdet. 

Kommunikationer

Från våra lägenheter är det närmast till Stadions tunnelbanestation. På bara 5 minuter tar du dig härifrån med tunnelbanans röda linje in till T-centralen, i området ligger också Östermalms tunnelbanestation med en uppgång på Birger Jarlsgatan och en på Östermalmstorg. På Östermalm går också flera innerstadsbussar. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus på Östermalm

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Östermalm

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Östermalms stadsdelsförvaltning: