Kristineberg

Lindhagensgatan i Kristineberg

Kristineberg ligger på västra Kungsholmen ca 4 km väster om absoluta city. Områdets östra del kring Thorlidsplan byggdes på 1920-talet medan den östra delen är byggd i funkisstil under 1930-talet. Många av gatorna i området är uppkallade efter svenska författare. En ny stadsdel är under framväxande på västra Kungsholmen, Lindhagens och Hornsbergs strand. Det tidigare industriområdet får nu ge vika för den nya bebyggelsen som utgörs av bostäder och kommersiella verksamheter.

Stockholmshem i Kristineberg

Av ca 3 600 bostäder i Kristineberg, äger och förvaltar Stockholmshem 168 lägenheter. Fastigheterna är från 1939, då området anlades, men har renoverats på senare år.

Närservice, skola och fritid

I anslutning till Kristinebergs tunnelbanestation finns ett relativt stort utbud av service. Här finns livsmedelsaffärer, apotek, bibliotek, frisör, caféer och restauranger m m. I området finns också Kristinebergs idrottsplats och Sankt Görans sjukhus.

I närbelägna Fredhäll finns en stor plaskdamm som är mycket uppskattad av barn samt Fredhällsbadet med sina välkända klippor. Där finns även ett friluftsbad för vinterbadare. Det går även att bada i Kristineberg vid bland annat Kristinebergs Strand.

Här finns också flera förskolor, grundskolor och Thorildsplans gymnasium.

Kommunikationer

Till området hör två tunnelbanetstationer, Thorildsplan och Kristineberg som är belägna efter varandra. På 11 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje från Thorildsplan in till T-centralen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Kristineberg

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Kristineberg

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Kungsholmens stadsdelsförvaltning:

Illustration över kvarteret Välmågan 3D-illustration

Nybyggt på Kungsholmen

Vi bygger ett nytt kvarter i Lindhagen, på Nordvästra Kungsholmen. Det blir 104 lägenheter på 1-4 rum och kök.