Hjorthagen

Artemisgatan i Hjorthagen

Hjorthagen tillhör Östermalm och ligger drygt 3 km norr om Stockholms absoluta city. Stora delar av området har vuxit fram under 1930-talet och bebyggelsen består till allra största del av smålägenheter, framförallt 2:or.

Husen i området är tidstypiska smalhus och lamellhus. De om- och tillbyggnationer som skedde i området mellan 1940- 1960-talet anpassades för att smälta in i omgivningen. Hjorthagen var tidigare en arbetarförort och industristadsdel vilket bidrar till en småstadskänsla i bebyggelsen.

Efter att det gamla gasverk i Hjorthagen lagts ned i början av 2011 finns stora planer på förtätning och ny bebyggelse i området.

Stockholmshem i Hjorthagen

Av Hjorthagens 1 500 bostäder äger och förvaltar Stockholmshem 160 lägenheter. Fastigheterna bär karaktärsdrag för de tidsepoker under vilka de kommit till, exempelvis "barnrikehusen" från 1930-talet.

Närservice, skola och fritid

Östermalms puls och det stora serviceutbud med bland annat shopping och restauranger och caféer nås efter en kort promenad. I Hjorthagen finns också flera förskolor, grundskolor och gymnasium.

Kommunikationer

Hjorthagen är mycket centralt beläget och på bara 8 minuter tar tunnelbanans röda linje dig från Ropsten in till T-centralen. Dessutom finns det goda bussförbindelser till området. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats.

Hus i Fredhäll

Våra lägenheter

Här kan du ta del av information som till exempel när husen är byggda, vilka adresser lägenheterna finns på, hur många lägenheter vi har och i vilka storlekar de är.

Läs mer om Hjorthagen

Mer om vad området har att erbjuda inom skola och fritid m.m. hittar du hos Östermalms stadsdelsförvaltning:

Områdets historia

I samband med kulturhuvudstadsåret 1998 tog vi fram en stadsdelsskrift om ett antal av våra områden, däribland Hjorthagen. Filen är i PDF-format.

Stadsdelsskrift om Hjorthagen