Tvättstugor

Tvättmaskin

De flesta av Stockholmshems hyresgäster har tillgång till allmän tvättstuga. I flera av våra områden finns stugor för både normaltvätt och grovtvätt.

Normaltvätt, det vill säga vanliga tvättmaskiner, är till för kläder, lakan, handdukar, gardiner och liknande.

Grovtvätt är anpassad för grövre tvätt, såsom mindre mattor, arbetskläder, filtar, kuddar och täcken.

Vid varje tvättpass har du som hyresgäst tillgång till två maskiner för normaltvätt samt en torktumlare och ett torkskåp eller torkrum.

I de fall det finns grovtvätt har du tillgång till en grovtvättmaskin och oftast ett torkskåp eller torkrum. 

Boka tvättid

Att boka tvättid sker på olika sätt beroende på var du bor. Det vanligaste är med elektronisk nyckel eller bokningscylinder.

I fler och fler av våra områden kan man boka tvättid här på webben. Utbyggnaden av den tekniken sker successivt och bokningen görs via Min Lägenhet.

Tappat nyckel?

Har du tappat bort din elektroniska nyckel eller bokningscylinder kan du ringa vår felanmälan och beställa en ny. Dit vänder du dig också om du vill anmäla något fel i tvättstugan.

En elektronisk nyckel kostar 200 kr och levereras inom en vecka. Bokningscylindern kostar 350 och skickas hem till dig mot postförskott en vecka efter beställning. Man kan bara ha en elektronisk nyckel eller bokningscylinder per hushåll.

Lämna tvättstugan som du önskar finna den

Tänk på att din granne är den som ska tvätta efter dig. Respektera tvättiderna och följ de ordningsregler som sitter uppsatta i tvättstugan; rengör maskiner och torkskåp noggrant efter tvättpassets slut. Och rensa torkluddet efter dig! Det utgör en brandfara.   

Så tvättar du miljövänligt

I tvättstugan kan du med hjälp av några enkla tips göra mycket för att spara vår miljö. Vår tvättverkstad har samlat de viktigaste punkterna för en miljövänlig och energisnål tvättning, tipsen hittar du via länken nedan.